Menu
Omhaal Sierhuis startschot van overtuigend Jong Ajax

Omhaal Sierhuis startschot van overtuigend Jong Ajax

Jong Ajax heeft de eerste zege in de Keuken Kampioen Divisie binnen. De ploeg van Michael Reiziger rekende in eigen huis overtuigend af met FC Dordrecht (5-2). Kaj Sierhuis en Danilo Pereira waren met 2 treffers de grote mannen.

Sierhuis zorgde na 4 minuten al voor gejuich op de tribunes. De 20-jarige spits tekende met een knappe omhaal voor de droomstart van Jong Ajax. Nieuw was het niet voor de supporters, want de Ajacied heeft een abonnement op fraaie goals op de Toekomst.

Jong Ajax laat FC Dordrecht terugkomen

Jong Ajax trok de goede lijn door en bleef de bovenliggende ploeg in Amsterdam. Noa Lang en Mitchell Bakker waren gevaarlijk, maar het was wederom Sierhuis die zijn naam op het scorebord zette. Dit keer via een eenvoudige weg. Hij verzilverde een strafschop: 2-0.

Sierhuis en zijn vinger: de 1e treffer is binnen!
Sierhuis en zijn vinger: de 1e treffer is binnen!
Bakboord in duel.
Bakboord in duel.
Danilo liet zich na rust zien met 2 treffers.
Danilo liet zich na rust zien met 2 treffers.

FC Dordrecht kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd. Thomas Kok zag de bal na een mooie aanval voor zijn voeten eindigen en twijfelde niet. Een ruststand (2-1) waar de bezoekers mee konden leven, gezien het spelbeeld.

Afstandspegel van Nunnely
Ché Nunnely stichtte veel gevaar en koos in de eerste helft vaak voor een voorzet op Sierhuis. Tot de 54 minuut... Toen koos de vlugge buitenspeler voor een schot van afstand. De uitvoering was perfect en de bal eindigde in de kruising: 3-1! Het verschil tussen Jong Ajax en FC Dordrecht was weer 2 treffers.

Sierhuis en Perr Schuurs werden in de rust vervangen voor Danilo en Sebastian Pasquali. De Braziliaan liet direct van zich gelden: zijn versierde penalty werd in eerste instantie gemist door Noa Lang. Danilo liet het er niet bij zitten en ging even later achter een vrije trap staan. Zijn gemikte bal in de hoek was genoeg voor de 4-1.

Jong Ajax pakt eerste zege
Danilo maakte er 1 minuut voor tijd zelfs nog 5-1 van. Het slotakkoord werd daarna verzorgd door Marko Maletic, die de stand op 5-2 bracht. Het eindsignaal zorgde voor blije gezichten bij Jong Ajax. De titelhouder heeft na de 2-1-nederlaag tegen Fortuna Sittard de eerste 3 punten binnen.

92. #JongAjax overtuigt op de Toekomst en wint met 5-2 van FC Dordrecht!

Klasse, boys! ❌❌❌#jajdor pic.twitter.com/9lFZ7pMniL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 augustus 2018

Scoreverloop 5-2 (2-1): 3. Sierhuis 1-0, 35. Sierhuis 2-0, 41. Kok 2-1, 54. Nunnely 3-1, 68. Danilo 4-1. 89. Danilo 5-1, 90. Maletic 5-2.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs (45. Pasquali), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch, De Wit (64. Jensen); Nunnely, Sierhuis (45. Danilo), Lang

Lees ook: Ajacieden stellen vizier af op FC Emmen, Neres traint apart
Bekijk ook:
Roda JC - Jong Ajax door de ogen van Michael Reiziger

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots