Menu
Omschakelen naar volgend duel

Omschakelen naar volgend duel

De basis van zondag, minus Vurnon Anita, Kenneth Vermeer en Jody Lukoki, speelde maandagochtend op het multifunctionele trainingsveld de gewonnen wedstrijd tegen PSV (2-0) uit de benen. Onder een weifelend zonnetje lukte dat prima.

Mats Rits meldde zich bij het uitloopteam van Frank de Boer. De A-junior had zondag nog 105 minuten gespeeld in de - na strafschoppen verloren - NextGen-finale met Ajax A1 en mocht nu tussen de winnaars van zondag zijn hersteltraining afwerken. Dat was af en toe lachen, gieren, brullen, maar vooral een fanatiek gebeuren. Na de looprondes volgden op een half volleyveldje een razendsnelle rondo. Met een recordscore van 64 lieten de mannen een indrukwekkend staaltje tikkie-takkie voetbal zien, zoals zondag ook tegen PSV bij vlagen te zien was.

Daarna was het tijd voor een partij voetvolley tussen Toby Alderweireld, Mats Rits en Frank de Boer aan de ene kant en Daley Blind, Siem de Jong en Christian Eriksen aan de andere. Het team van de trainer won. Eyong Enoh en Ismaïl Aissati kozen voor basketbal en Ricardo van Rhijn had conditietrainer/hersteltrainer René Wormhoudt uitgekozen voor een partijtje frisbee.

Op het andere veld waren de reserves van zondag, plus basiskracht Lukoki, bezig met hun training. Zij werden aangevuld met de van blessures terugkomende Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter en de gisteren geschorste Theo Janssen. Op de goals Jeroen Verhoeven en Warner Hahn. Het ging er ook daar fanatiek aan toe. Zij lieten zien dat ook zij op zondag hun bijdrage willen leveren aan een goede teamprestatie.

Ajax TV sprak met Daley Blind na over de wedstrijd van zondag. Houd Ajax TV in de gaten voor het item.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De trainer stelt het volleybalnet. De trainer stelt het volleybalnet.
Siem de Jong anticipeert op een bal. Siem de Jong anticipeert op een bal.
Toby Alderweireld kijkt toe hoe zijn trainer kopt. Toby Alderweireld kijkt toe hoe zijn trainer kopt.
Ricardo van Rhijn gooit de frisbee... Ricardo van Rhijn gooit de frisbee...
...en geniet in zijn eentje van de 'frisbeeoverwinning' op Wormhoudt. ...en geniet in zijn eentje van de 'frisbeeoverwinning' op Wormhoudt.
Derk Boerrigter laat Lorenzo Ebecilio zijn hielen zien. Derk Boerrigter laat Lorenzo Ebecilio zijn hielen zien.
Gregory van der Wiel zoekt het duel met Dmitry Bulykin. Gregory van der Wiel zoekt het duel met Dmitry Bulykin.