Menu

Omscholingscursus Chivu

Op de ochtendtraining na de wedstrijd tegen AC Milan liepen de spelers vandaag uit. Lazlo Jambor nam de basiself van dinsdagavond bij de hand voor de gebruikelijke rek- en strekoefeningen. Alleen Maxwell, Galasek en Pasanen ontbraken.

De sfeer was na het goede resultaat tegen de Italiaanse grootmacht ontspannen. In het middelpunt van de belangstelling stond vandaag Yakubu. Koeman had hem op de persconferentie na de wedstrijd bestempeld als man van de wedstrijd. De andere spelers onderstreepten vandaag het compliment. Zlatan aaide hem kort voor de start van de training over zijn bol; Van der Vaart maakte een dolletje met hem en van Trabelsi kreeg Yakubu liefkozende tikjes op zijn enkel.

Hard gewerkt werd er ook. Het tweede elftal en de reserves tegen Milan werkten een pittige en lange partij af. Keeper Maarten Stekelenburg speelde mee met de hesjes, terwijl Cristian Chivu even verderop de keepershandschoenen van Bogdan Lobont had aangetrokken.

De aanvoeder zou zijn landgenoot wel even laten zien wat keepen is. Volgens Chivu is keepen namelijk heel gemakkelijk. Alle ballen die keihard door Lobont in de bovenhoek werden geschoten, gingen volgens Chivu naast. Na tien minuten duiken en springen moest hij echter toch wel toegeven dat 'It ain't easy'. De omscholingscursus was op een aantal prachtige reddingen na dan ook geen succes. Gelukkig voor Ajax en Koeman kan Chivu wel heel erg goed verdedigen.