Menu
Onana: ‘Clean sheet is van ons allemaal’

Onana: ‘Clean sheet is van ons allemaal’

Andre Onana liet donderdagavond alweer zijn vierde ‘clean sheet’ van het seizoen bijschrijven. Met een paar prachtige reddingen hield hij tegen Standard Luik (1-0 winst) zijn doel schoon. De Kameroener hoopt zondag tegen FC Utrecht opnieuw belangrijk te zijn voor het team.

Donderdagavond in de Amsterdam ArenA. 93e minuut, een 1-0-voorsprong en Standard dat er alles aan doet om de gelijkmaker te forceren. Jean-Luc Dompé probeert het van afstand en krult de bal fraai richting de rechterbovenhoek. Hangen? Nee! Andre Onana duikt stijlvol de lucht in en tikt de bal over het doel: de tweede Europese zege op rij is binnen voor Ajax.

Zo pak je punten! 🙌 Check alle highlights, interviews en foto's van #ajasta op onze speciale wedstrijdstream: https://t.co/P1asCgo7Yh #UEL pic.twitter.com/WME67BqplK

— AFC Ajax (@AFCAjax) 30 september 2016

,,Ik deed mijn werk”, zegt een vrolijke Onana een dag later na de uitlooptraining. ,,Ik was niet nerveus, eerder ‘tranquillo’. Dat moet ook op zulke momenten. Je weet dat Standard komt, ze hebben een goed team. Ik heb ook met mijn verdedigers gesproken: focussen, goed verdedigen. Daar draait het om op zo’n moment. Ik was blij dat ik die redding maakte. Het was een belangrijke save, voor mij, maar vooral voor het team.”

Prachtige stats
Onana staat nu op zeven wedstrijden in Ajax 1. Zes zeges, vier clean sheets. Prachtige cijfers, voor de Afrikaan. ,,Daar ben ik blij mee, maar ik moet ook mijn verdedigers bedanken. Ze zijn fantastisch en we doen het samen. Een clean sheet voor mij is een clean sheet voor het hele team.”

FC Utrecht
Zondag komt FC Utrecht op bezoek in de ArenA. Een tegenstander waar Ajax het traditiegetrouw moeilijk mee heeft. Dat Utrecht tegen Ajax altijd net een stapje extra lijkt te kunnen brengen, maakt Onana niet uit. ,,Daar weet ik ook niet zoveel van. Ik weet dat iedereen altijd van Ajax wil winnen, dat zal ook voor Utrecht gelden. Maar wij spelen goed, we krijgen steeds meer vertrouwen. We are ready.

Koning Snapchat?
Onana was donderdag niet alleen in het nieuws vanwege zijn goede wedstrijd, maar ook vanwege het gerucht dat hij in de rust op Snapchat een post zou hebben geplaatst. Met gebalde vuist keek hij stralend in de camera. ,,Dat was écht na de wedstrijd. Ik ga toch niet tijdens de wedstrijd posten? Kijk de post maar na. Je ziet dat de tape al van mijn polsen is. En die zit er echt om hoor, tijdens de wedstrijd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst