Menu
Onana: 'Ik heb er veel vertrouwen in'

Onana: 'Ik heb er veel vertrouwen in'

Andre Onana staat aan de vooravond van zijn 3e Klassieker. De Kameroener speelde vorig seizoen gelijk in de Kuip en won in Amsterdam. De doelman heeft er veel vertrouwen in dat hij ook zijn 3e wedstrijd tegen Feyenoord niet gaat verliezen. ,,Ik denk niet aan verliezen, we gaan naar de Kuip en gaan ze verslaan.”

Voor de enige Klassieker die Nederland telt, wordt zondag om 14:30 uur afgetrapt. ,,Het is een van de grootste wedstrijden van het jaar. Het is voor ons belangrijk om daar te winnen”, weet de goalie.

'Het is belangrijk om in het spoor te blijven van PSV'

Tweede plaats
Dit seizoen staat er veel meer op het spel dan alleen de eer. Beide teams staan namelijk 5 punten achter op koploper PSV. De Klassieker is een cruciale wedstrijd in de titelrace, zo weet ook Onana. ,,Het is een hele belangrijke wedstrijd in de titelstrijd, vooral omdat we nu 2e staan. Het is belangrijk in Rotterdam te winnen zodat we die tweede plaats behouden en in het spoor te blijven van PSV.”

Onana moest vorig seizoen 1 doelpunt door laten in de Kuip.
Onana moest vorig seizoen 1 doelpunt door laten in de Kuip.

Koele Kikker Onana
De Rotterdamse fans staan bekend om hun fanatisme, maar Onana is duidelijk niet onder de indruk. ,,De sfeer heeft totaal geen invloed op mij. Het maakt mij niet uit wat er buiten het veld gebeurt.”

In de Kuip is het voor Ajax vanzelfsprekend geen gemakkelijke wedstrijd. Op de vraag of Onana tevreden zou zijn met een puntendeling, antwoordt hij resoluut. ,,Nee. Ik ben absoluut niet tevreden met een gelijkspel. We moeten winnen in Rotterdam. Maar ik weet dat we gaan winnen, ik heb er veel vertrouwen in.”

'Ik ben absoluut niet tevreden met een gelijkspel'

‘Nog meer uit mijn dak gaan dan vorig seizoen’
Vorig seizoen vierde de doelman de voorsprong in de Kuip uitbundig. ,,Dat had niets te maken met de fans”, zegt Onana. ,,Wanneer we scoren, denk ik niet na over wat ik doe. Het is de emotie die loskomt. Als we morgen scoren en winnen zal ik waarschijnlijk nog meer uit mijn dak gaan dan vorig jaar.”

De 21-jarige Onana heeft zin in de clash. ,,We gaan vechten in Rotterdam. We gaan ons uiterste best doen en dan zien we hoe het eindigt.”

Lees ook: Patrick Kluivert: 'Je voelt hoe beladen de Klassieker is'
Bekijk ook: Keizer: 'Er valt wat te halen in de Kuip'

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst