Menu
Onana: ‘Lastige weken achter de rug’

Onana: ‘Lastige weken achter de rug’

Andre Onana was een gelukkig man na afloop van VVV-Venlo - Ajax. Voor het eerst in ruim een half jaar tijd besloot Ajax een Eredivisieduel buiten Amsterdam met een clean sheet. Onana: ,,We hebben vandaag goed verdedigd.”

Onana moest even in zijn geheugen graven toen hij na afloop met de statistiek van ‘clean sheets’ buiten de ArenA werd geconfronteerd. De Kameroener hield op 19 februari tijdens Vitesse - Ajax (0-1) voor het laatst de nul buitenshuis in Eredivisieverband. ,,Het is een lange tijd geleden. Het feit dat we vandaag geen tegengoals hebben gekregen betekent dat we goed hebben samengewerkt. We hebben goed verdedigd en voor de overwinning gevochten.”

Geen excuses meer
,,We hebben een paar lastige weken achter de rug”, refereerde de doelman aan de uitschakeling in Europa en de matige competitiestart. ,,De focus moet nu volledig op de Eredivisie en de beker. De overwinning op VVV was daarom heel belangrijk voor ons. Het is ook fijn dat er een interlandperiode aankomt. We kunnen de de gedachten een beetje verzetten. Als straks iedereen weer terug is, moeten we met z’n allen vechten om alles te winnen. Er mogen geen excuses meer zijn.”

C L E A N 👐 S H E E T 👌 #vvvaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op


Geen interlands
Onana komt de komende interlandperiode niet in actie voor Kameroen. Ajax hervat de Eredivisie op zaterdag 9 september met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle

Bekijk ook: 'Na domper van donderdag is dit wel lekker'
Lees ook: Ajax vloert VVV na rust, hoofdrol Van de Beek

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst