Menu
Onana, Siem de Jong & Mazraoui twijfelgevallen voor Sparta

Onana, Siem de Jong & Mazraoui twijfelgevallen voor Sparta

Andre Onana, Siem de Jong en Noussair Mazraoui zijn niet 100% fit en om die reden twijfelgevallen voor het uitduel met Sparta Rotterdam. Dat vertelde trainer Erik ten Hag vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. ,,Andre heeft een kleine irritatie aan de achillespees. Hij heeft vandaag uit voorzorg niet getraind, maar ik verwacht hem zondag wel aan de aftrap.”

Race tegen de klok
Voor Siem de Jong ziet het er minder goed uit. ,,Siem heeft vrijdag niet getraind, hij is geblesseerd aan zijn voet", aldus Ten Hag. ,,De wedstrijd tegen Sparta van komende zondag wordt voor hem een race tegen de klok.”

Mazraoui, kersvers lid van de A-selectie, lijkt zondag sowieso niet in actie te komen op Het Kasteel. ,,Noussair heeft een probleem aan zijn adductoren (spieren in het bovenbeen, red.). Ik denk dat hij zondag niet gaat halen.”

Ten Hag over achterstand op PSV. ‘Nogmaals: we moeten alle wedstrijden winnen en gaan natuurlijk nog een keer naar Eindhoven. Maar we blijven afhankelijk.'#spaaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 maart 2018

Frenkie de Jong
Ten Hag sprak ook over een andere speler die nog in de ziekenboeg zit: Frenkie de Jong. ,,Frenkie ligt op schema, we zullen dit seizoen zeker weer over hem kunnen beschikken. Ik ben er positief over gestemd. Wanneer hij exact terug zal keren, kan ik niet zeggen.”

Justin Kluivert is voor het eerst opgeroepen voor Oranje. ,,Het is prachtig voor Justin", aldus Ten Hag.
Justin Kluivert is voor het eerst opgeroepen voor Oranje. ,,Het is prachtig voor Justin", aldus Ten Hag.

Kluivert in Oranje
Maar het was niet alleen maar kommer en kwel op de Toekomst. Zo was er goed nieuws voor Justin Kluivert, de buitenspeler kreeg vrijdagmiddag te horen dat hij voor het eerst bij de selectie van het Nederlands Elftal zit. ,,Het is prachtig voor Justin”, aldus Ten Hag. ,,Hij is natuurlijk blij en euforisch. Ik heb wel even tegen hem gezegd: Laat dit een geweldige stimulans zijn naar zondag toe. Maar daar heb ik alle vertrouwen in: Justin is een liefhebber en wil altijd winnen. Hij weet wat er op het spel staat.”

Lees ook: Ajax maakt zich klaar voor Sparta
Bekijk ook:
Sparta vaak slachtoffer van aanvalsdrang Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst