Menu

'Ondanks kwaliteit Willem II moet Ajax winnen'

Het echec van Breda is verwerkt en zondag moet er weer gewonnen worden van Willem II. Dat is in het kort wat Ronald Koeman tijdens de persbijeenkomst vrijdagmiddag zijn gehoor te verstaan gaf.

Natuurlijk werd er stil gestaan bij de ontluisterende 4-2-nederlaag tegen NAC Breda. Iedereen was teleurgesteld en de trainer dacht dat hijzelf nog een beetje meer teleurgesteld was dan de spelers. Want verliezen kan, maar de manier waarop bepaalt het heersende gevoel. ,,Het was na dertien gewonnen competitiewedstrijden de eerste die verloren ging", rekende Koeman voor. ,,'Een incident', zullen andere trainers misschien zeggen. Maar ik ben kritisch. Maandag hebben we een uur naar de band gekeken om te kijken wát er niet goed was, welke dingen moeten verbeteren."

Uit de spelersgroep zelf kwamen weinig opmerkingen, maar dat is verklaarbaar vindt Koeman. ,,We hebben een heel jonge groep. Er mag wel wat meer uit de groep komen, maar we zijn nog niet heel volwassen. Jong zijn betekent ook dat je veel met jezelf bezig bent. Maar het is nu een week geleden. Maandag hebben we het afgesloten en ons gericht op Willem II."

Koeman hoopt dat Victor Sikora en Rafael van der Vaart, die de training van vrijdag apart van de groep trainden, morgen wel de groepstraining kunnen volgen waardoor ze zondag beschikbaar zijn voor het duel tegen Willem II. John O'Brien, Jari Litmanen en Zdenek Grygera zijn nog niet fit.

Willem II staat met tien punten op een keurige vierde plaats. ,,Het resultaat van de wedstrijd tegen WIllem II bepaalt hoe het verlies bij NAC is verwerkt. Hoewel Willem II het goed doet dit seizoen, heeft het verleden geleerd dat een ploeg die dan naar een grote club gaat het minder doet dan verwacht. Maar Willem II heeft kwaliteit in het elftal. Ze spelen nu ook direct dan ze gewend waren door de komst van Bart Van Den Eede. Wij spelen thuis, dus wij moeten bepalen hoe er wordt gespeeld en eigenlijk moet het zo zijn dat wij winnen."