Menu

Ondanks 'oorlogsvoering' Graz grote trainingsgroep

Na de rustige training van donderdag kregen de spelers weer een pittiger programma voorgeschoteld. Dat bijna iedereen mee kon doen aan het spel was na de wedstrijd van woensdag al bijna uniek. ,,Gezien de oorlogsvoering die Grazer AK op het veld hield, zijn ze we nog redelijk uit de strijd gekomen", aldus fysiotherapeut Ricardo de Sanders.

Het grootste slachtoffer van de praktijken van de Oostenrijkers is Petri Pasanen. De Fin had direct na de wedstrijd een bult ter grootte van een ei onder zijn linkeroog. Het oog is gaan irriteren, waardoor trainen in de buitenlucht niet verstandig was. De verdediger ging binnen aan de slag.

Tomás Galásek voelde zijn enkels behoorlijk en ook Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic hadden klachten overgehouden aan de slijtageslag. ,,Zij hebben kneuzingen, maar kunnen vandaag wel voluit meetrainen. Dat valt dus gezien de wedstrijd allemaal nog mee. Het had veel erger kunnen zijn."

De voorbereiding stond een dag na de loting voor de UEFA Champions League in het teken van de wedstrijd tegen FC Zwolle, komende zondag in de ArenA. De achttien veldspelers werden in twee groepen van negen verdeeld en er stonden vier doeltjes opgesteld. Middels het principe van "twee keer raken" moesten de teams in een van twee doelen scoren. Dat lukte redelijk wel.

Vooral Tom Soetaers was op dreef. De Belg maakte net als Nikolae Mitea de voorbereiding op Grazer AK niet mee, omdat ze beiden niet speelgerechtigd waren. Maar vandaag waren ze opvallend aanwezig. Soetaers vond het net regelmatig.

Toen iedereen weer richting kleedkamer ging, oefenden de Wesley's Sneijder en Sonck op de vrije trap. Nigel de Jong beperkte zich tot toekijken. Sneijder ging vooral voor de bal in de kruising. En soms bolden de de netten inderdaad wel erg lekker.