Menu

Ondanks personele problemen houdt Koeman vertrouwen

Als Ronald Koeman naar zijn lijstje van spelers kijkt die hij voor de Champions-Leaguewedstrijd van dinsdag tegen AS Roma tot zijn beschikking heeft, kan hij niet anders dan concluderen dat hij niet zijn sterkste elftal kan opstellen. Want door de schorsingen van Chivu en Galasek en de blessure van Van der Vaart mist Ajax de complete as. ,,Ook al zijn we op papier de mindere, ik houd er vertrouwen in."

Want in de Champions League is het niet altijd zo dat de sterkste ploeg de wedstrijd wint. ,,Er is zo veel mogelijk. Ik weet wel dat het elftal dat er dinsdag staat met het mes tussen de tanden zal spelen. De jongens die niet spelen, zijn belangrijk voor het team. Maar ik wil daar niet teveel over praten. Dat het drie spelers uit de as zijn, zegt voldoende", aldus Koeman.

,,Dat AS Roma het moeilijk heeft in de competitie betekent niet dat het geen topteam is. Ze wonnen in de eerste ronde wel met 0-1 bij Real Madrid, dat niet in de wedstrijd is geweest. Zij beheersen de kunst van het verdedigen en het zal heel moeilijk zijn om er voorin doorheen te komen. Dan zullen onze voorhoedespelers al een superdag moeten hebben."

Het heilige moeten is er niet bij Ajax. ,,De punten die we halen zijn meegenomen", zei de trainer dan ook. ,,Alle ploegen in deze poule zijn verder dan wij. Zo moeten we het ook benaderen. We spelen om te winnen en hebben respect voor de tegenstander. Maar ook niet meer dan dat. We gaan er een wedstrijd van maken. Ik heb gezegd dat AS Roma de minste van de drie tegenstanders is, maar nu zeg ik dat ze van hetzelfde niveau zijn als Valencia. Ze hebben een topelftal, dat duurder is dan Valencia."

Koeman neemt twintig spelers mee naar Noordwijk, waar Ajax zich voorbereidt op het treffen van dinsdag. ,,Dat zijn alle fitte spelers", aldus Koeman. Alleen Aron Winter (ziek) gaat niet mee. ,,Nigel de Jong is een twijfelgeval en het wil niet zeggen dat omdat ik Machlas meeneem, ik voor een systeem met twee spitsen kies. Ik vond het lullig om er een thuis te laten. We bepalen ook vanmiddag of morgen pas wie op doel staat." Didulica kon vandaag nog niet met de groep trainen.

De spelersgroep bestaat uit: Stekelenburg, Didulica, Trabelsi, Van Damme, Pasanen, De Jong, Yakubu, Bergdolmo, Maxwell, Witschge, Van Halst, Pienaar, Litmanen, Van der Meyde, Wamberto, Mido, Zlatan, Machlas, Boukhari, Seedorf.