Menu
Onder 17 begint met gelijkspel

Onder 17 begint met gelijkspel

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar is het EK in België matig gestart. De jeugdinternationals kwamen tegen België niet verder dan een gelijkspel: 2-2. De Ajacieden Sergio Padt en Timothy van der Meulen speelden de hele wedstrijd mee.

Daley Blind, de derde Ajacied in de selectie, was geschorst voor de openingswedstrijd. Hij is vrijdag weer inzetbaar, dan speelt de ploeg van coach Albert Stuivenberg tegen IJsland. Onder 17 besluit de poulefase drie dagen later met een krachtmeting tegen de leeftijdgenoten uit Engeland. IJsland - Engeland leverde woensdag een 2-0 overwinning op voor de Engelsen.

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar begon matig aan het treffen met de Belgen. Nill de Pauw tekende al na vier minuten voor de openingstreffer. Nacer Barazite bracht Nederland kort na rust weer naast België. De speler van Arsenal rondde een solo knap af: 1-1. Middenvelder Eden Hazard bracht België twaalf minuten later uit een strafschop opnieuw aan de leiding. Georginio Wijnaldum bepaalde de eindstand in de slotfase op 2-2. Kort daarvoor had Padt zijn ploeg met een fraaie redding nog behoed voor de genadeklap.

De vier halvefinalisten van het EK in België plaatsen zich voor het WK voor spelers tot 17 jaar. Het wereldkampioenschap wordt later dit jaar gespeeld in Zuid-Korea. De nummers drie uit de twee EK-poules strijden om het resterende WK-ticket. Het Europees kampioenschap duurt tot en met 13 mei.