Menu
Onder 17 loopt halve finale mis

Onder 17 loopt halve finale mis

Oranje onder 17 is er niet in geslaagd de halve finales van het EK in België te bereiken. Met Ajacieden Sergio Padt en Timothy van der Meulen in de basis verloor Nederland de laatste groepswedstrijd met 4-2 van Engeland.

Door het verlies in Tubize eindigde Oranje achter Engeland en gastland België als derde in poule B. De formatie van bondscoach Albert Stuivenberg speelt donderdag nog een belangrijke wedstrijd tegen Duitsland, de nummer drie uit poule A. Wordt dat duel gewonnen, dan plaatst Oranje zich alsnog voor het WK in Korea.

Oranje begon tegen de Engelsen zonder de geblesseerde Daley Blind. De andere twee Ajacieden in de selectie, Sergio Padt en Timothy van der Meulen, begonnen net als eerder tegen België en IJsland in de basis. Keeper Padt stopte in de achtste minuut een penalty, maar werd kort daarna geklopt door Henri Lansbury en Victor Moses. Nederland boog de 2-0 nog wel om tot 2-2 door treffers van Luciano Narsingh en Luis Pedro. Tien minuten na de gelijkmaker zette Moses Engeland opnieuw op voorsprong. Tristan Plummer bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-2.