Menu
Onder 17 verder zonder Blind

Onder 17 verder zonder Blind

Oranje onder 17 kan tijdens het EK in België niet meer beschikken over Daley Blind. De Ajacied heeft een ingescheurde rechterenkelband en bekijkt vanavond het laatste groepsduel tegen Engeland vanaf de tribune.

Blind liep de blessure vrijdag in de tweede helft van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen IJsland op. Oranje stond op dat moment met 2-0 voor dankzij twee treffers van het Ajax-talent. ,,Ik dag eerst dat het niet zo erg was”, blikt Blind terug vanuit zijn hotelkamer in Nijvel. ,,Ik hoopte dat ik de pijn eruit zou kunnen lopen, maar dat was helaas niet het geval.”

Zondag heeft Blind in een ziekenhuis in Brussel een echo laten maken van zijn gewricht. ,,Naar verwachting ben ik zes weken uit de roulatie. Dat is natuurlijk een ontzettende domper. Gelukkig heb ik met mijn twee doelpunten nog wel een stempel op de wedstrijd kunnen drukken.”

Daley Blind tekende eind maart zijn eerste Ajax-contract. Daley Blind tekende eind maart zijn eerste Ajax-contract.

Hoewel het EK er voor hem opzit, blijft Blind voorlopig bij zijn ploeggenoten in België. ,,Ik word hier behandeld en blijf ook het liefst bij de groep.” Oranje heeft vanavond aan een gelijkspel tegen de Engelsen genoeg om de halve finales te bereiken. Blind heeft vertrouwen in een goede afloop. ,,Het moet lukken”, zegt de 17-jarige voetballer. ,,Het team is echt niet alleen maar van mij afhankelijk.” Als de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg inderdaad de halve finales haalt, is Nederland ook meteen zeker van deelname aan het WK, dat in augustus in Zuid-Korea wordt gehouden. ,,Ik hoop dan weer te kunnen laten zien wat ik waard ben.”