Menu
Onder 19 wint ook van Engeland

Onder 19 wint ook van Engeland

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft ook zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In Coventry werd Engeland onder 19 verslagen: 2-1. De Beloften van Oranje besluiten het kwalificatietoernooi zondag met de cruciale wedstrijd tegen Rusland.

De Ajacieden Christian Supusepa, Vurnon Anita en Siem de Jong verschenen allen aan de aftrap tegen Engeland. Supusepa werd vier minuten voor tijd gewisseld. Anita en De Jong speelden wel de hele wedstrijd. Marvin Emnes tekende voor de rust voor de openingstreffer. Jordy Buijs sloeg toe in de tweede helft. Doelman Tim Krul speelde een hoofdrol door een penalty te keren. Gregory van der Wiel was dinsdag nog wel van de partij bij Onder 19 in de met 2-0 gewonnen openingswedstrijd tegen Tsjechië. Hij is inmiddels terug in Amsterdam. De verdediger bereidt zich als lid van de A-selectie voor op de play-offfinale tegen AZ.

Rusland begon het toernooi met een zege op Engeland: 2-0. De Russen wonnen donderdag met 3-1 van de Tsjechen. Nederland en Rusland zijn de koplopers in kwalificatiepoule 3. Beide ploegen beschikken na twee duels over een ongeslagen status. Zondag maken Nederland en Rusland uit wie zich voor het EK plaatst. Alleen de groepswinnaars van het minitoernooi plaatsen zich voor het EK, dat van 16 tot en met 27 juli in Oostenrijk wordt gehouden.

Engeland onder 19 – Nederland onder 19 1-2 (0-1)
Scoreverloop: Marvin Emnes 0-1, Jordy Buijs 0-2 (pen.)

Opstelling Onder 19: Krul; Hiariej, Marcellis, Buijs, Supusepa (86. Van Eijden); Anita, Roorda, De Jong; Emnes, Biseswar (75. Gorter), Brouwer (65. Vorthoren).