Menu
Onder 19 wint opnieuw

Onder 19 wint opnieuw

Oranje onder 19 heeft de goede start op het EK-kwalificatietoernooi een vervolg kunnen geven. Na de zege op Georgië (2-1), won de ploeg van trainer Wim van Zwam ook van Letland: 2-0. Siem de Jong speelde de hele wedstrijd mee.

Daley Blind begon het duel in het Teimuraz Stephania Stadion op de bank. De Ajacied werd om tactische redenen buiten de basis gelaten. Blind kwam vijf minuten voor tijd in het veld als vervanger van Georginio Wijnaldum.

De middenvelder van Feyenoorder had zijn ploeg halverwege de eerste helft koppend aan de openingstreffer geholpen. De jacht op een tweede treffer leverde de ploeg van Van Zwam lange tijd niets op. De ploeg creëerde wel tal van kansen, maar die werden gemist. De uitvallen van de Letten waren bij vlagen gevaarlijk, maar leverden evenmin een treffer op. Zes minuten voor het einde kwam de felbegeerde tweede treffer er toch voor Onder 19. Marko Matic benutte een strafschop, nadat Wijnaldum was gevloerd.

Met de 2-0 overwinning op Letland en de eerdere zege op Georgië blijft Onder 19 op koers voor een EK-ticket. Oranje speelt dit ‘voortoernooi’ in Georgië nog een kwalificatieduel, dinsdag tegen Noorwegen. Uiteindelijk plaatsen de nummer 1 en 2 zich voor de zogenaamde eliteronde. In die ronde is een plek op het EK van 2008 in Tsjechië te verdienen.

Opstelling Onder 19: Mulder; Horsten, Lima, Ter Horst; Maguire, Wijnaldum (85. Blind), Matic, De Jong; Van den Berg (85. Reimerink), Zeefuik (69. Fer), Houtkoop.