Menu
Onder de indruk van Bergkamp

Onder de indruk van Bergkamp

Dennis Bergkamp is terug bij Ajax. De voormalige profvoetballer begon vrijdag aan zijn stage bij het eerste elftal en maakte indruk op de spelersgroep.

Dennis Bergkamp maakte vrijdag kennis met de Ajax-selectie. Dennis Bergkamp maakte vrijdag kennis met de Ajax-selectie.

,,Ik ken Dennis Bergkamp vooral uit zijn periode bij Arsenal”, zegt Sulejmani. ,,Voor zijn Ajax-tijd ben ik iets te jong. Bergkamp was echt een topvoetballer. Natuurlijk ben ik blij dat hij hier is. Ik weet zeker dat ik van mensen zoals hij en Marco van Basten veel kan leren.”

Ook Dario Cvitanich kent de klasse van Dennis Bergkamp. Alleen is zijn grootste herinnering aan hem niet een echt prettige. ,,Ja, het WK 1998, hè”, zegt de aanvaller uit Argentinië. ,,Hij scoorde in de halve finale tegen ons. In de laatste minuut nog wel. Het was een prachtig doelpunt.”

Marco van Basten is blij dat Bergkamp enige maanden geleden in is gegaan op zijn aanbod om stage te komen lopen. ,,Bij ons kan hij rustig om zich heen kijken en indrukken opdoen”, aldus de hoofdcoach, die ook verwacht dat zijn spelers graag wat willen leren van Bergkamp. ,,Iemand als Dennis Bergkamp spreekt bij voetballers ontzettend tot de verbeelding."

Miralem Sulejmani hoopt veel te leren van Dennis Bergkamp. Miralem Sulejmani hoopt veel te leren van Dennis Bergkamp.