Menu
Onfortuinlijk Ajax O19 deelt punten met Willem II

Onfortuinlijk Ajax O19 deelt punten met Willem II

Koploper Ajax O19 heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Na een doelpunt én een gemiste penalty van aanvoerder Dani de Wit wisten de Tilburgers vanaf 11 meter langszij te komen. De ongeslagen Amsterdammers sluiten de eerste seizoenshelft met gemengde gevoelens af.

Door de voorsprong van 12 punten op achtervolger PSV O19 wisten de Ajacieden dat er weinig op het spel stond. Deze zelf gecreëerde luxe was voor hoofdcoach Aron Winter allerminst reden om de teugels te laten vieren: ,,Tegen Willem II willen we de goede eerste seizoenshelft afsluiten met een winstpartij’’, zo gaf de hoofdcoach vooraf nog aan in zijn maandelijkse blog. 

‘Kom op boys, scherper!’ 
In het eerste kwartier van het duel vielen er geen noemenswaardige kansen te noteren. Het was Ajax-aanvoerder Dani de Wit die tot twee keer toe zijn team moest aanmoedigden: ,,Kom op boys, scherper!’’ Toch was het Willem II dat na deze hartenkreet via Jeredy Hilterman gevaarlijk werd, maar de Tilburger werd terecht afgevlagd door de grensrechter. 

De minuten tikten voorbij en het publiek werd (nog) niet getrakteerd op oogstrelend voetbal op Sportpark de Toekomst. Vijf minuten voor rust waren het eindelijk de Ajacieden met de eerste échte kans van de wedstrijd. Op het randje van buitenspel verlengde Ajax-aanvoerder Dani de Wit een indraaiende vrije trap met het hoofd: 1-0 voor de Amsterdamse jeugdploeg. 

1. We zijn inmiddels begonnen op de Toekomst. Prettige wedstrijd #AjaxO19! ���� #ajawil pic.twitter.com/GcbOGg7fSj

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 17, 2016

Penalty’s 
In de tweede helft toucheerde een scherpe voorzet van Ché Nunnely een Tilburgse hand waarna de scheidsrechter direct naar de stip wees. Dani de Wit verving de afwezige- en vaste penaltynemer Kaj Sierhuis (speelde vrijdagavond bij Jong Ajax). Helaas voor de aanvoerder had Willem II-keeper Wessel Sprangers een antwoord op het schot en bleef de stand steken op 1-0. 

Vlak voor tijd resulteerde een charge van Ajax-doelman Jeffrey de Lange tot een penalty. Willem II-middenvelder Dani Koks verzilverde dit buitenkansje wél en zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-1. In blessuretijd ging een grote kans van Ajax-verdediger Mitchell Bakker rakelings naast waardoor het gelijkspel op het scorebord bleef staan. 

Tweede seizoenshelft
Na de winterstop wacht er voor de hoogste jeugdploeg van Ajax een seizoenshelft om van te watertanden. In de Nederlandse competitie brandt met de beste acht jeugdploegen van Nederland de strijd los om het landskampioenschap, terwijl in de UEFA Youth League met Juventus O19 een tegenstander van formaat op de rol staat. 

Ajax O19 - Willem II O19 1-1 (1-0): 44. D. De Wit 1-0, 78. Koks 1-1 (pen).

Opstelling Ajax O19: De Lange, Bakboord (45. Ter Heide), Doekhi (65. Bakker), Sidoel, Kemper; D. De Wit, Antonucci (45. Matusiwa), Flemming; Nunnely, Lopez (73. Blöte), M. de Wit (45. Lang)

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees