Menu
Ongeslagen reeks Ajax O19 ten einde na verlies bij PSV 

Ongeslagen reeks Ajax O19 ten einde na verlies bij PSV 

Ajax O19 is tegen een zeperd opgelopen in de strijd om de landstitel. De ploeg van Aron Winter verloor zaterdag in een enerverende uitwedstrijd tegen PSV O19 met 1-0. Voor de Amsterdammers betekent dit de eerste nederlaag van het seizoen.

De Ajacieden begonnen vorig weekend voortvarend aan de nieuwe kampioenscompetitie. Op de Toekomst werd met 2-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Tegenstander van dit weekend PSV O19 kwam in het thuisduel met NEC/FC Oss O19 niet verder dan een gelijkspel (1-1). 

Voorsprong PSV O19
Vanaf minuut één was het duidelijk dat de talenten van Ajax-coach Aron Winter en PSV-trainer Geert Brusselers bijna niets voor elkaar onder deden. De verdedigende linies waren agressief en gaven weinig ruimte weg, waardoor echt grote kansen op een hand te tellen waren. 

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam via PSV-verdediger Armand Soulas, maar zijn kopbal vloog meters naast het doel. Tien minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. PSV-aanvaller Joël Piroe liet Ajax-doelman Jeffrey De Lange kansloos met een geplaatste kopbal en bracht de thuisploeg op 1-0. 

Houtwerk
Na rust gingen de Ajacieden haastig op zoek naar de gelijkmaker. De talenten kwamen een stuk creatiever uit de kleedkamer, wat resulteerde in een dot van een kans voor Ajax-spits Kaj Sierhuis. Tot grote ontsteltenis van de topscorer zelf spatte zijn schot uiteen op de paal.

Niet veel later kwam Ajax-buitenspeler Ché Nunnely oog in oog met PSV-doelman Mike van de Meulenhof. De sluitpost bleek eenvoudig te passeren, maar wederom fungeerde de paal als magneet en stond het de gelijkmaker in de weg. 

Einde ongeslagen reeks
De Ajacieden zetten alles op alles om minimaal een punt over te houden aan het duel. Het slotoffensief, met vele voorzetten vanaf de zijkant, zorgde voor de nodige dreiging. Aanvoerder Dani de Wit en buitenspeler Noa Lang waren dichtbij een treffer, maar tot een doelpunt kwam het niet.

De nederlaag tegen PSV O19 betekent het einde van de ongeslagen reeks van 18 wedstrijden in de O19-competitie, het bekertoernooi en de UEFA Youth League. Volgende week wacht er met het bekerduel met Excelsior O19 een nieuwe test op de Toekomst.

Scoreverloop: 1-0 (1-0): 39. Piroe 1-0.

Opstelling Ajax: De Lange, Bakboord (36. Ter Heide), Doekhi, Sidoel (45. Kemper), Bakker; D. De Wit, Eiting, Flemming (45. Boultam); Nunnely (73. Lopez), Sierhuis, Lang.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst