Menu
Ongeslagen reeks Oranje Vrouwen ten einde

Ongeslagen reeks Oranje Vrouwen ten einde

De Oranje Leeuwinnen hebben het oefenduel met Spanje met 2-0 verloren. Ajacieden Liza van der Most en Stefanie van der Gragt stonden in de basis. Ook Kelly Zeeman, Merel van Dongen en Lize Kops behoren tot de 24-koppige selectie tijdens het trainingskamp.

Van Dongen, direct na rust, en Zeeman (in de 65e minuut voor Van der Gragt) kwamen ook nog binnen de lijnen. Spanje kwam in de 66e minuut op voorsprong na een corner. De vraag was of de bal de doellijn wel had gepasseerd. De scheidsrechter vond het een treffer, 1-0.

Het laatste kwartier schoof Zeeman door na de spitspositie en zette Oranje alles op alles om een punt te pakken. Maar iIn de slotfase kwam Spanje na een slippertje van Van Dongen, die zelf nog 2 keer gevaarlijk was uit een vrije trap, nog op 2-0. Het was de eerste nederlaag na een ongeslagen reeks van 12 duels.

Aanstaande dinsdag oefent Oranje ook nog tegen Engeland. Ajacied Desiree van Lunteren moest het trainingskamp vanwege een hamstringblessure aan zich voorbij laten gaan.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Archieffoto Proshots