Menu

Ongewone gezichten op het trainingsveld

Vrijdagochtend was het ongewoon druk bij het trainingsveld voor de Arena. Er waren buitengewoon veel cameraploegen aanwezig en veel mensen die wat zenuwachtig heen en weer liepen. Even later werd duidelijk waarom: niet de Ajax-selectie kwam als eerste naar buiten, maar de vedetten van AC Milan betraden het veld. En waar de Milanese ploeg is, is veel Italiaanse pers.

Voor de training praatte trainer Terim bij met een oude bekende, Gheorghe Hagi. Toen Hagi bij Galatasaray speelde, was Terim zijn coach. Hagi, tegenwoordig bondscoach van Roemenië, sloeg twee vliegen in een klap. Tijdens het Tournament kan hij verschillende internationals aan het werk zien en oude bekenden weer eens de hand schudden.

Inmiddels is ook Ajax aanwezig, op het veld ernaast. Grote afwezige is Co Adriaanse, die vanwege en zere keel verstek liet gaan. Na wat rustige oefeningen verlaat een aantal spelers van AC Milan het veld. Een aantal blijft kijken naar hun tegenstanders van de avond daarvoor.

Toen ook de laatste Italianen van het trainingsveld waren, arriveerde een veel jongere bekende. Cedric van de Gun deed samen met fysiotherapeut De Vink wat oefeningen. De Ajacied is bijna hersteld van zijn scheenbeenblessure en hoopt maandag weer met de groep mee te doen.

Als Shota Arveladze even staat uit te rusten, roept teammanager David Endt hem bij zich. Naast Endt staat de aanvoerder van Ajax Cape Town, die gedurende het hele Amsterdam Tournament als supporter aanwezig is. Hij wil graag even kennis maken met de Georgier, die op zijn beurt belangstellend informeert naar het reilen en zeilen van de Zuidafrikaanse club.

Ondertussen doet Hagi precies wat hij had aangekondigd:,,I come just to watch, not to talk". Op het gesprek met Terim na, klopte dit als een bus.