Menu
Only Friends scoort in ArenA

Only Friends scoort in ArenA

Stralende kindergezichten dinsdagmiddag in de Amsterdam ArenA. Verantwoordelijk voor die blije gezichten was onder andere Ajax-commissaris Sjoerd van Loon. Hij maakte het met zijn bedrijf mogelijk dat Only Friends een middag mocht trainen in het stadion. ,,Dit is toch fantastisch voor die jongens'', vonden Dennis Gebbink van Only Friends en Sjoerd van Loon.

Tijdens een gala-avond 'kocht' het bedrijf Exel van Sjoerd van Loon een ArenA-training voor de spelertjes van Only Friends. ,,Ik had van tevoren het boekje gezien en direct gedacht: ik ga voor deze'', aldus Van Loon tijdens de training. ,,Dit is zoiets moois, zo dankbaar."

Vijf jaar geleden begon Gebbink met acht kinderen, onder wie zijn zoon Myron. Inmiddels is de club al uitgegroeid tot ruim 130 voetballertjes. Voor Gebbink was de training een grote verrassing. ,,Wij maken zelfs niet mee dat we in het stadion mogen trainen", aldus de initiatiefnemer. ,,Mijn zoon heeft er twee weken niet van kunnen slapen. Het is toch ook heel bijzonder als je hier mag spelen?"

De training was heerlijk om te zien. De werknemers van Exel maakten het van nabij mee en genoten. Ook de kinderen, die commissaris Van Loon nog een handje kwamen geven om te bedanken, vonden het prachtig. Mark had nog een paar goede reddingen. ,,Ik vond het heel mooi om hier te mogen spelen", aldus het deelnemertje van Only Friends.

Behalve commissaris van Ajax en de Amsterdam ArenA is Sjoerd van Loon ook voorzitter van de Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA. Hij vertelde dat er in het kader van het masterplan aanpassingen worden gedaan om het stadion voor iedereen beter bereikbaar te maken. De roltrappen die de mensen naar de tweede ring gaan brengen zijn daar een mooi voorbeeld van en momenteel wordt er door de stichting naar sponsors gezocht om grote liften te realiseren waarmee meerdere rolstoelhouders vervoerd kunnen worden.

Ook Gebbink is druk bezig om zijn Only Friends uit te breiden. ,,We hebben net groen licht gekregen om een sportcomplex in Amsterdam Noord neer te zetten. Dat gaan we met steun van het Ronald McDonald Kinderfonds doen en als het aanslaat zullen er misschien meerdere in Nederland worden neergezet. In die complexen kunnen gehandicapte kinderen allerlei sporten doen."

Woensdagmiddag zijn de sporters van Only Friends ook aanwezig op het toernooi van de Ajax Kids Club!

Voor meer informatie over Only Friends, klik op de link naar hun website:
Only Friends