Menu
Onnodig puntverlies Jong Ajax

Onnodig puntverlies Jong Ajax

Jong Ajax is vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport blijven steken op een gelijkspel. Tweemaal kwamen de Amsterdammers op voorsprong (via Sheraldo Becker en Richairo Zivkovic), maar even zo vaak knokte Helmond zich terug. Daarmee eindigde het duel in een 2-2-gelijkspel.

Trainers Andries Ulderink en Jaap Stam hadden in Brabant de beschikking over enkele spelers van de A-selectie. Zo werden Ruben Ligeon en Mike van der Hoorn in de verdediging geposteerd, terwijl Lerin Duarte de lijnen op het middenveld zou moeten uitzetten. Jong Ajax begon sterk en had via Danny Bakker al op 0-1 moeten komen. De treffer kwam even later alsnog: Becker werd diep gestuurd door Duarte en scoorde het eerste Amsterdamse doelpunt.

Daarna was het nog steeds Jong Ajax wat de klok sloeg. Becker raakte de lat en vlak voor rust raakte Jong Ajax nogmaals het houtwerk: met een vlammend afstandsschot schoot Riechedly Bazoer op de paal. ,,Voor rust hebben we erg goed gespeeld. Ik denk dat we wel 75 procent balbezit hadden en we creƫerden zeker zeven hele grote kansen. Het enige wat ik de ploeg kwalijk kan nemen is dat we niet meer goals hebben gemaakt."

Na rust speelde Helmond Sport iets sterker en kwam na een uur spelen op 1-1 dankzij een benutte penalty door Stanley Elbers. Jong Ajax schakelde na de gelijkmaker een tandje bij en had via Van der Hoorn al op 1-2 moeten komen. Enkele minuten later was het wel raak: Zivkovic zette Jong Ajax met een hakje uit een afvallende bal weer op voorsprong.

Helmond Sport kwam zes minuten voor tijd door een kopbal van Oumar Diouck echter weer op 2-2. De Brabanders moesten na de gelijkmaker nog wel met tien man verder vanwege een rode kaart voor Roel van de Sande, maar aan de score veranderde niets meer. Een onnodig gelijkspel voor Jong Ajax, dat de gehele wedstrijd de betere ploeg was en het duel al voor de rust had moeten beslissen. Ulderink: ,,In de tweede helft was er wat minder beweging in het elftal, ook al werd Helmond Sport niet echt gevaarlijk. Via een in onze ogen onterechte penalty kwamen zij op 1-1, waarna we knap snel weer 1-2 maakten. In de slotfase gingen zij 1 op 1 spelen en hielden wij eigenlijk op met voetballen. We zijn net niet meedogenloos genoeg in de slotfase. Het is de derde keer dit seizoen dat het in de slotfase misgaat. Echt structureel wil ik dat niet noemen, want het was telkens weer met andere spelers. Maar over deze wedstrijd kan ik kort zijn: we hebben hier echt twee punten verloren."

Scoreverloop: 24. Becker 0-1, 60. Elbers 1-1, 66. Zivkovic 1-2, 85. Diouck 2-2.

Jong Ajax: Leeuwenburgh, Ligeon, Van der Hoorn, Tete,Owusu, Bazoer,Bakker (83. El Hasnaoui), Duarte, Acolatse, Zivkovic, Becker.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Erik Pasman

Sheraldo Becker tekende voor de openingstreffer voor Jong Ajax. Sheraldo Becker tekende voor de openingstreffer voor Jong Ajax.
Peter Leeuwenburgh veroorzaakt een penalty en krijgt geel. Peter Leeuwenburgh veroorzaakt een penalty en krijgt geel.