Menu
Onnodig verlies Jong Ajax in Helmond

Onnodig verlies Jong Ajax in Helmond

Jong Ajax heeft ook de tweede competitiewedstrijd niet weten te winnen. Kansen waren er in overvloed, maar aan het einde van de rit stond er een 3-2 uitslag in het voordeel van Jong Helmond Sport op het scorebord. ,,Dit was onnodig", vond trainer Bryan Roy.

Jong Ajax maakte het zichzelf lastig in stadion De Braak in Helmond. De mannen van trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy stonden na een half uur met 3-0 achter. In de dertiende minuut was Youssouf Koubali al succesvol. ,,Een prima actie en een fantastische goal", vond Roy namens het trainersduo. ,,Maar daarna hebben we twee goals weggegeven. Dat was echt niet nodig." Twee minuten na de openingstreffer scoorde Leroy Hertogs vanaf elf meter. Nadat Mark Veldmate ook nog voor 3-0 zorgde in de 32ste minuut, moest Jong Ajax alles op alles zetten om nog een positief resultaat te boeken.

Vier minuten voor rust passeerde Jeffrey Aarts zijn eigen doelman Wouter van der Steen, waardoor Jong Ajax kansen rook op een goed resultaat. En kansen kreeg Jong Ajax in overvloed. Op een 3-1 stand kreeg Ajax een minuut na rust de uitgelezen mogelijkheid middels een penalty, maar Ebicilio miste. En zo ging het nog even door. In de tweede helft waren de Amsterdammers duidelijk beter. Met de verse krachten Darko Bodul (voor Ouasim Bouy) en Aras Ă–zbiliz (voor Florian Jozefzoon) kwamen er vele mogelijkheden, maar het lukte pas in de 89ste minuut om Van der Steen te passeren. Toen scoorde Lorenzo Ebicilio wel, 3-2. De tijd was echter te kort om er een nog een punt uit te kunnen slepen.

,,We domineerden de hele wedstrijd", had Roy geconstateerd. ,,Ik schat dat we tien/twaalf goede kansen hebben gehad. Als je er daar maar twee van weet te maken, dan is dat de bottleneck gebleken. Ik kan de jongens verder niets verwijten, ze hebben honderd procent gegeven. We wisten dat het in deze competitie niet makkelijk zou worden, want we hebben een jonge ploeg. We zullen ook zo min mogelijk met jongens van bovenaf spelen, zodat deze spelers zich kunnen doorontwikkelen. Hier leren ze ook van. Maar dit is een domper. Vooral omdat het onnodig was", aldus Roy die volgende week met zijn ploeg Jong Heracles Almelo treft op de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst