Menu
Onnodig verlies Jong Ajax

Onnodig verlies Jong Ajax

Jong Ajax heeft op de Toekomst de wedstrijd tegen Jong PSV met 0-1 verloren. Jonathan Reis maakte in de 82ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Ajax was beter, maar sprong slordig met de kansen om.

Siem de Jong speelde maandag uitstekend, maar miste geluk in de afwerking Siem de Jong speelde maandag uitstekend, maar miste geluk in de afwerking

De 0-1-nederlaag betekende een fikse domper voor de Amsterdamse Beloften. Vorige week was met een overtuigende 3-0-overwinning op koploper FC Twente de eerste plaats op de ranglijst weer in zicht. Nu blijft het gat met de Tukkers, die dinsdag tegen Jong ADO Den Haag spelen, vier punten. ,,Dit is heel jammer”, sprak Aron Winter na afloop. ,,We waren duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft vond ik zelf dat we domineerden. Maar toch waren we op laatst niet scherp genoeg en gaven we het weg.”

Jonathan Reis was in de 82ste minuut verantwoordelijk voor de overwinning van de Eindhovenaren. Hij werd vanaf de linkerkant aangespeeld en kon van dichtbij vrij inkoppen. ,,Een dekkingsfout”, aldus Winter, die het kampioenschap nog niet heeft opgegeven. ,,Maar we zijn nu wel weer een stuk afhankelijker van de resultaten van de tegenstander.”

Jeffrey Sarpong en Donovan Slijngard zitten de tegenstander op de hielen. Jeffrey Sarpong en Donovan Slijngard zitten de tegenstander op de hielen.

Voor de 0-1 had Ajax absoluut de overhand. In de negende minuut wipte Edgar Manucharyan de bal via de lat over het PSV-doel nadat een schot van Jeffrey Sarpong was afgeketst. Daarna waren er ook nog kansen voor onder andere Siem de Jong (schot naast) en Mitchell Donald (van dichtbij over). PSV kreeg de eerste 45 minuten via Ismail Aissati en Reis ook nog wel mogelijkheden, maar kwam in de tweede helft nauwelijks in het spel voor. Ajax werd na de rust steeds gevaarlijker. De Jong had de grootste kans op de 1-0, maar op aangeven van Leonardo schoot hij van dichtbij naast. Tien minuten later vond Javier Martina na een prachtige solo aan de rechterkant het zijnet. Toen ook de daarop volgende kansen niet benut werden, sloeg PSV via Reis zakelijk en hard toe.

Ondanks de nederlaag was er ook nog positief nieuws te melden. Jan-Arie van der Heijden speelde voor het eerst een wedstrijd sinds hij vorige maand twee teenblessures opliep. Hij deed de hele wedstrijd zonder problemen mee. ,,Het liep goed”, zei de nummer 4 na afloop. ,,Ik heb de hele wedstrijd zonder pijn gespeeld en ook conditioneel was alles in orde. Alleen echt blij ben ik niet, want ik baal van het verlies. We hadden hier met 4-0 moeten winnen.”

Benieuwd naar de samenvatting en reacties van spelers en trainer?
Houd dan de website van Ajax TV in de gaten >>

Jan-Arie van der Heijden maakte een geslaagde rentree bij Jong Ajax. Jan-Arie van der Heijden maakte een geslaagde rentree bij Jong Ajax.
Erik Heijblok verrichtte een aantal knappe reddingen. Erik Heijblok verrichtte een aantal knappe reddingen.
Leonardo was zijn tegenstander weer eens te snel af. Leonardo was zijn tegenstander weer eens te snel af.