Menu
Ontbijten met de Ajax Vrouwen

Ontbijten met de Ajax Vrouwen

De zondagochtend tijdens het Ajax Fanweekend in De Eemhof was door de papa's rood omcirkeld. Dat was namelijk het moment om een beschuitje te eten met de Ajax Vrouwen en die mogelijkheid grepen velen aan om de speelsters beter te leren kennen. ,,Maar ik verbaas me erover wat de mensen allemaal al weten van de Ajax Vrouwen”, verwonderde manager Marleen Molenaar zich.

In een hoek van de tweede ontbijtzaal zat een grote groep meiden in rode sweaters. De meiden van CSW uit Wilnis hadden de aankondiging van het Ajax Fanweekend voorbij zien komen en dat leek ze nou een uitstekend teamuitje. Dus togen ze naar Zeewolde om de Ajacieden van nabij te zien. Ambities om zelf in de toekomst ook een Ajax Vrouw te worden, is bij sommigen wel aanwezig. De meiden schoven bijna allemaal - tot haar eigen verbijstering - Romy naar voren. De spits van MC1 van CSW heeft de meeste aspiraties van het team dat overigens al eens een Ajacied voortbracht. ,,Anouk Hoogendijk heeft bij CSW gespeeld, dus het is wel jammer voor ons dat ze nu naar Arsenal is en hier niet is”, aldus de begeleiders van het meidenteam.

De meiden van CSW poseren met Marjolijn van den Bighelaar, Laura du Ry en Babiche Roof. De meiden van CSW poseren met Marjolijn van den Bighelaar, Laura du Ry en Babiche Roof.

Maar er ontbraken meer mensen. Zoals de vader van het gezin Tingen uit het Drentse Beilen. Terwijl vrouw en drie kinderen zich vermaakten met Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg, moest hij ‘even’ op en neer om de dieren op de boerderij te voederen. Nadat zoon Jack voor zijn verjaardag een lidmaatschap op de Ajax Kids Club cadeau kreeg, lazen ze over het Ajax Fanweekend. Omdat een boerengezin niet vaak op vakantie kan, was dit voor het voetbaldier Jack en zijn zussen Janneke en Henriëtte een prachtig kans samen te genieten. Jack, die als talent van Fit Boys door sc Heerenveen nauwlettend wordt gevolgd, kletste er met Daphne Koster gezellig op los. Hij bleek bovendien een groot strateeg. Hij koos een hele grote tafel voor het gezin: ,,Want dan kunnen er veel speelsters aanschuiven.” Bovendien had zijn moeder nog een nieuwtje aan de ontbijttafel. Er lag thuis weer een brief van Heerenveen. Dus wie weet, mag hij zich wel weer melden in de jeugdopleiding van de Friese club. En dan ooit, wil hij natuurlijk in de ArenA spelen.

Wie de Ajax Vrouwen in actie wil zien en wil steunen in de strijd om de koppositie, kan zich opmaken voor een topper. Vrijdag 21 maart komt Standard Luik op bezoek op de Toekomst. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Als er zulk interessant gezelschap aan tafel schuift, weet je soms even niet waar je moet zitten. Als er zulk interessant gezelschap aan tafel schuift, weet je soms even niet waar je moet zitten.
Chantal de Ridder luistert tussen de happen door aandachtig naar een fan. Chantal de Ridder luistert tussen de happen door aandachtig naar een fan.
Tessel Middag en Mandy Versteegt zijn gezellige tafeldames. Tessel Middag en Mandy Versteegt zijn gezellige tafeldames.
Met Petra Hogewoning en Pascalle Tang aan het ontbijt. Met Petra Hogewoning en Pascalle Tang aan het ontbijt.
Marleen Molenaar verbaast zich wat de fans allemaal al weten van de Ajax Vrouwen. Marleen Molenaar verbaast zich wat de fans allemaal al weten van de Ajax Vrouwen.
De nieuwste Ajax Vrouw Suzanne Marees kiest een gezond ontbijtje uit voor een jonge fan. De nieuwste Ajax Vrouw Suzanne Marees kiest een gezond ontbijtje uit voor een jonge fan.