Menu
Ontspannen en scherp richting AZ

Ontspannen en scherp richting AZ

Ajax werkte vandaag de voorlaatste training af in voorbereiding op het duel met AZ van aanstaande zondag. De selectie van trainer Frank de Boer oogt ontspannen én scherp.

Hoewel de training besloten was, was er toch een behoorlijk groepje supporters richting de Toekomst gekomen om een glimp op te vangen van de selectie van Frank de Boer en om na afloop handtekeningen te scoren bij de voetballers. Ook werden er volop foto’s gemaakt toen de Ajacieden klaar waren en de kleedkamer opzochten. Zo kreeg Toby Alderweireld een baby in zijn handen gedrukt van een trotste vader. Of hij met hem en het kleine hummeltje wilde poseren, was de vraag. Tuurlijk, aldus de sympathieke Belg, die de vijf kilootjes mens zonder probleem op zijn arm nam.

Dan de training, die begon met een stevige warming-up onder leiding van conditietrainer Björn Rekelhof. Hij zorgde ervoor dat de Ajacieden in optima forma konden beginnen aan de afwerkvorm van assistent-trainer Hennie Spijkerman. Bij die oefening moesten Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer flink aan de bak. Met hun vingertoppen konden ze enkele schoten pareren, maar zeker de helft van alle doelpogingen was raak. Niet omdat de doelmannen niet thuis gaven, maar omdat hun teamgenoten een knap staaltje afronden lieten zien. Een goed teken, met het oog op het competitieduel van zondag.

Aansluitend werd een positiespel gespeeld, waarbij de ploegen dienden te scoren op minidoeltjes. Geen gemakkelijke opgave, maar onder anderen Kolbeinn Sigthórsson had aan enkele centimeters genoeg om zijn doelpuntjes mee te pikken. Oftewel: de IJslandse spits was scherp. Nu maar hopen dat zijn vizier tegen zijn oude ploeg AZ nog steeds op scherp staat.

Tot slot stond er een partijvorm op het programma. In beide teams speelden basiskrachten, dus viel niet op te maken met welke elf coach Frank de Boer zondag zal beginnen.

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto's: Louis van de Vuurst

De sfeer in de selectie is ontspannen. De sfeer in de selectie is ontspannen.
Daley Blind dribbelt tussen zijn ploeggenoten. Daley Blind dribbelt tussen zijn ploeggenoten.
Frank de Boer zat er zoals altijd dicht bovenop. Frank de Boer zat er zoals altijd dicht bovenop.
Davy Klaassen, Viktor Fischer en Toby Alderweireld wachten tot het hun beurt is voor de oefenvorm. Davy Klaassen, Viktor Fischer en Toby Alderweireld wachten tot het hun beurt is voor de oefenvorm.