Menu
Ontspannen kennismaking met de pers

Ontspannen kennismaking met de pers

In een overvolle perszaal in de Amsterdam ArenA werd Martin Jol vanmiddag voorgesteld als trainer van Ajax. De nieuwe manager/coach ging uitgebreid en af en toe met een knipoog in op zijn aanstelling. Ook gaf hij aan enorm uit te kijken naar de samenwerking met Danny Blind, die zijn rechterhand wordt.

Vragen waren er genoeg voor Martin Jol, tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Ajax. Of hij trots is bijvoorbeeld, dat hij bij Ajax aan de slag gaat. ,,Eerder verlegen”, antwoordde hij met een knipoog. Het was niet de enige kwinkslag donderdagmiddag. Over de toekomst van Leonardo zei hij: ,,Op Leonardo ben ik nog steeds boos omdat hij tegen ons gescoord heeft.”

Maar natuurlijk ging het vooral om serieuze zaken. Over de invulling van de staf bijvoorbeeld, waar Danny Blind een belangrijke rol in krijgt. ,,Hij wordt mijn rechter- en waarschijnlijk ook mijn linkerhand”, zei Jol. ,,Danny is een enorm belangrijke pion. Hij kent de club als geen ander en zorgt daardoor ook voor de continuïteit. Ik heb ontzettend veel zin om met hem aan de slag te gaan.” Blind zal Jol op technisch gebied ondersteunen, maar hem ook assisteren op het veld. Het duo buigt zich de komende tijd verder over de invulling van de staf. Ook wordt de spelersgroep onder de loep genomen. ,,In de huidige selectie en bij de Beloften zit heel veel talent. Ontwikkeling staat bij deze groep voorop. Maar als we ons daarnaast kunnen versterken met één of twee spelers, zullen we het niet nalaten.”

Rik van den Boog toonde zich tijdens de persconferentie uitermate content met zijn nieuwe trainer. ,,Martin Jol past precies in het profiel van de trainer die Ajax zocht”, zei de algemeen directeur. ,,Wij zijn als clubleiding ontzettend blij dat wij Martin Jol aan jullie mogen presenteren. Hij heeft alles in huis om in de toekomst succesvol te zijn. En het is mooi dat we de afgelopen dagen, van zowel sponsors als supporters positieve reacties gehoord hebben.”

Over de manier waarop Jol Ajax wil laten voetballen, kon hij nog niet heel veel kwijt. ,,Ajax speelt in een bepaald systeem dat de club veel succes heeft gebracht. Het belangrijkste is dat de offensieve kracht kenmerkend blijft. En of dat nou 4-3-3 is of wat anders, maakt niet zo heel veel uit.”

Jol staat 22 juni voor het eerst op het veld als hoofdcoach. Tot die tijd heeft hij het ongetwijfeld druk met Ajax-gerelateerde zaken. Maar even ontspannen, is ook nodig na een lang seizoen met HSV. ,,Ik ga eerst even naar Londen de Cup Final kijken en ik ga ook nog even naar Spanje.”

Jouw steun is komend seizoen onontbeerlijk. Schrijf je nu in voor een seizoenkaart.

Ga naar het inschrijfformulier

Even na 16.00 uur betrad Martin Jol de volle perskamer van de ArenA. Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog volgde in het kielzog van de nieuwe hoofdtrainer. Even na 16.00 uur betrad Martin Jol de volle perskamer van de ArenA. Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog volgde in het kielzog van de nieuwe hoofdtrainer.
Jol kreeg uit handen van Van den Boog een trainingsjack, met daarop zijn initialen, uitgereikt. Jol kreeg uit handen van Van den Boog een trainingsjack, met daarop zijn initialen, uitgereikt.
Het voetbaljournaille verzameld in de Amsterdam ArenA. Het voetbaljournaille verzameld in de Amsterdam ArenA.