Menu

Ontspannen middagtraining

Hoewel er wederom hard werd gewerkt door de Ajacieden, was de middagtraining deze donderdag meer ontspannen dan de ochtendsessie.

Van de drie spelers die vanmorgen onder leiding van René Wormhoudt trainden, was alleen Hatem Trabelsi bij de selectie teruggekeerd. Van der Vaart en O'Brien verschenen niet op het veld en van de spelers die vanmorgen volledig met de groep mee hadden gedaan, bleef Julien Escudé in de catacomben van het stadion. De Fransman had lichte rugklachten.

Ronald Koeman wilde van de Ajacieden die wel op het veld stonden gedegen positiespel zien. Daarna kregen de spelers een flink aantal voorzetten te verwerken van zowel rechts (Trabelsi en Sikora) als links (Wamberto en Soetaers).

De afsluiting van de training was voor de spelers en de toeschouwers het spectaculairst. De trainersstaf koos voor de shoot-out. Verdwenen uit het rustprogramma in het stadion, maar ingevoerd op deze training. Iedereen moest (uiteraard) raak schieten. Lukte dat niet, dan volgde er als 'straf' een flinke sprint naar de achterlijn aan de andere kant van het veld.

De dekselse keepers beleefden bij sommige aanvallers hun finest hour . Zo kregen Zlatan Ibrahimovic en Steven Pienaar in alledrie de pogingen de bal niet achter de dienstdoende doelman. Dat betekende drie sprints. Waar Pienaar die met een grote lach volbracht, had Ibrahimovic er flink de smoor in.

De keepers, met de meeste aandacht voor Sander Boschker, kregen aan het einde van de training toch nog even fijntjes de spelregels uitgelegd. ,,Je moet altijd bewegen als keeper, maar bij een shoot-out moet je op de doellijn blijven staan", werd Boschker meegedeeld. Keeperstrainer Wil Coort nam het voor hem op. ,,Wanneer wordt er in wedstrijd ooit een shoot-out gespeeld?"

Die opmerking bracht bij Ruud Krol herinneringen boven. Hij maakte dat overzee wel mee. ,,Spektakel hoor!", aldus een enthousiaste trainer. ,,Niks penalty's na een gelijkspel, shoot-outs. Binnen zes seconden moest die bal erin liggen vanaf 35 meter. Geweldig!"

Ongetwijfeld zijn Pienaar en Ibrahimovic na vanmiddag iets minder enthousiast over deze vorm van voetbalvermaak.