Menu
Ontspannen partij voetvolley

Ontspannen partij voetvolley

Een dag na de 1-2 overwinning op sc Heerenveen trainde het elftal van Frank de Boer ontspannen in de buitenlucht. De tien veldspelers die tegen de Friezen begonnen, stonden maandagochtend op het trainingsveld. Ook Mounir El Hamdaoui trainde met de basisspelers.

Onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt liepen de Ajacieden uit. De wisselspelers en de spelers die niet in actie kwamen zondagmiddag, trainden op een veld verderop.

Na enkele grondoefeningen te hebben verricht, bleven Jan Vertonghen, Siem de Jong en het Deense duo Christian Eriksen en Nicolai Boilesen achter voor een gemoedelijk, maar fanatiek partijtje voetvolley. Met veel plezier en gedrevenheid gooiden de twee duo’s alles in de strijd om de winst op te eisen. ,,Uit!’’, riep De Jong bij een schot van Eriksen, die het daar klaarblijkelijk niet mee eens was. ,,De bal ging over de lijn’’, ging De Jong even verder. Vertonghen stond zijn teamgenoot bij. ,,Hij was niet uit. We willen een challenge!’’, zei een lachende Eriksen al wijzend naar de camera van Ajax TV. Of de bal wel of niet uit was, is tot op heden niet bekend. Wellicht bieden de beelden van Ajax TV uitkomst. Het spel werd in ieder geval met veel plezier gespeeld. Het duo Eriksen en Boilesen was erg op dreef. Wat Deense woordenwisselingen, kopballen en puntertjes later, ging de winst van de eerste partij naar de jonge Denen.

Na afloop van de ontspannen training sprak aanvoerder Jan Vertonghen met Ajax TV. De verdediger blikte met een tevreden gevoel terug op de 1-2 overwinning in en tegen Heerenveen. ,,Het was heel pittig. Fysiek gezien was het minder zwaar dan bij NEC, maar aan de andere kant gaat zoiets wel in je lichaam zitten. Dat voel je vandaag en morgen nog.’’

Maar goed dat de Ajacieden dinsdag vrij zijn en een dag kunnen herstellen. Vanaf woensdag focust het elftal van Frank de Boer zich namelijk op de volgende belangrijke wedstrijd: de finale om de KNVB Beker.

Bekijk later de trainingsbeelden en het volledige interview met Jan Vertonghen op Ajax TV

Foto's en tekst: Ajax.nl

Tien basisspelers - Kenneth Vermeer was er niet bij - trainden deels buiten. Tien basisspelers - Kenneth Vermeer was er niet bij - trainden deels buiten.
Onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt werkte het team onder meer grondoefeningen af. Onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt werkte het team onder meer grondoefeningen af.
Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Jan Vertonghen en Siem de Jong speelden een partij voetvolley. Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Jan Vertonghen en Siem de Jong speelden een partij voetvolley.
Verderop werden er Ajax Clinics gegeven. Verderop werden er Ajax Clinics gegeven.
Een jong keepertje hield zijn ploeg scherp in de gaten. Een jong keepertje hield zijn ploeg scherp in de gaten.
Na de training sprak aanvoerder Jan Vertonghen met Ajax TV. Na de training sprak aanvoerder Jan Vertonghen met Ajax TV.