Menu
Ontspannen sfeer tijdens training

Ontspannen sfeer tijdens training

De basisspelers van de wedstrijd tegen FC Groningen (zonder Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Kenneth Vermeer, zij bleven binnen in het krachthonk) werkten een korte uitlooptraining af op een van de trainingsvelden onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt.

De Ajacieden trainden in een ontspannen en gemoedelijke sfeer, uiteraard ook 'veroorzaakt' door de zondag geboekte fraaie zege op de Trots van het Noorden (2-0). Frank de Boer bekeek zijn spelers van een klein afstandje. Bij een tegensputtering of een luide lach tijdens de rondo verscheen er een glimlach op het gezicht van de hoofdcoach.

Verderop trainden vijf andere spelers met assistent-trainer Hennie Spijkerman. Aras Özbiliz, André Ooijer, Kolbeinn Sigthórsson, Dmitry Bulykin en Jeroen Verhoeven kregen een pittige oefensessie voorgeschoteld.

Basisspeler Toby Alderweireld blikte na afloop van de training voor de camera van Ajax TV terug op de wedstrijd tegen FC Groningen. ,,Ik ben blij met de overwinning. Wij zijn bewust van het kampioenschap dat steeds dichterbij komt. Binnen drie wedstrijden ben je kampioen.’’ Maar de Belgische verdediger legde uit dat er nog geen polonaise gelopen mag worden. ,,De vreugde tegen FC Groningen was bij ons niet intens. Je bent pas kampioen als je de schaal in handen hebt. We moeten ons nog goed blijven focussen, dit mag je niet meer weggeven.’’

Bekijk het interview met Toby Alderweireld later op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aanvoerder Jan Vertonghen geeft enkele aanwijzingen. Aanvoerder Jan Vertonghen geeft enkele aanwijzingen.
Lachende gezichten verschenen maandagochtend op de training. Lachende gezichten verschenen maandagochtend op de training.
Kolbeinn Sigthórsson en Dmitry Bulykin trainden verderop met Hennie Spijkerman. Kolbeinn Sigthórsson en Dmitry Bulykin trainden verderop met Hennie Spijkerman.
Ajax TV interviewde Toby Alderweireld na afloop van de training. Ajax TV interviewde Toby Alderweireld na afloop van de training.