Menu
Ontspannen training in Zagreb

Ontspannen training in Zagreb

De Ajax-selectie trainde dinsdagochtend op een ontspannen manier. Op het trainingsveld van Dinamo Zagreb, vlak achter het Maksimir Stadion, werkte het elftal van trainer Frank de Boer een korte oefensessie af in aanloop naar het belangrijke duel in de UEFA Champions League.

Onder een heerlijk herfstzonnetje en een zacht briesje startte assistent-trainer Hennie Spijkerman de training met het oefenen op balcontrole en dribbelen. Met soepele, vloeiende bewegingen jongleerden de Ajacieden met de bal van de ene kant van het veld naar de andere kant. Om het een graadje moeilijker te maken moesten de spelers, verdeeld in twee groepen, elkaars hand vasthouden en de bal jonglerend naar de andere kant vervoeren.

Het groepje van Derk Boerrigter liet op fraaie wijze zien hoe goed zij de bal controleerden. In een rap tempo werd de Champions League-bal vervoerd, wat zorgde voor gejuich en geklap van het team van Boerrigter. ,,Oh, is het een wedstrijdje nu?’’, klonk het uitdagend uit de mond van Jan Vertonghen. Het antwoord van het groepje van Vertonghen liet niet lang op zich wachten. Hup, hup, tik, tik. In enkele seconden verplaatsten zij de bal ogenschijnlijk simpel naar de andere kant van het veld. Natuurlijk volgde er een nog luider gejoel van het groepje van de aanvoerder.

Tijdens de rondo springt Siem de Jong hoog de lucht in. Tijdens de rondo springt Siem de Jong hoog de lucht in.

Ook het dribbelen werd met precisie uitgevoerd. Met veel balgevoel en haast ritmische bewegingen verplaatsten de achttien Ajacieden de bal enkele meters verderop. Voor de toeschouwer was het dribbelen een mooi tafereel, een samensmelting van voetbal en haast klassieke dans.

Toch blijft de rondo een lust voor het oog. Dat de oefening populair is bij de Ajacieden, was duidelijk te horen aan het luide gejoel, gelach en gejuich waarmee de oefening werd voltooid. De training van de Ajax-selectie oogde meer dan ontspannen en in aanloop naar het treffen met Dinamo Zagreb van dinsdagavond is dat (hopelijk) een goed teken...

Volg Ajax in Zagreb via @AFCAjax op Twitter, Ajax.nl en Ajax TV!

Tekst: Ajax.nl/Nadia Marhoum
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De korte oefensessie is de laatste training voor het treffen met Dinamo Zagreb. De korte oefensessie is de laatste training voor het treffen met Dinamo Zagreb.
De Ajacieden dribbelen met de fraaie CL-bal aan de voet. De Ajacieden dribbelen met de fraaie CL-bal aan de voet.
Jan Vertonghen plukt de bal letterlijk uit de lucht. Jan Vertonghen plukt de bal letterlijk uit de lucht.
Al lachend verplaatsen de Ajacieden de bal door de lucht. Al lachend verplaatsen de Ajacieden de bal door de lucht.