Menu
Ontspanning na inspanning

Ontspanning na inspanning

Zoals te doen gebruikelijk ging het er daags na een wedstrijd rustig aan toe op het trainingsveld van Ajax. Dat wil zeggen: voor de spelers die woensdagavond deel uitmaakten van het team dat in Kopenhagen remiseerde tegen de Deense kampioen Brøndby. Zij vermaakten zich slechts met een partijtje voetvolleyballen. De overige Ajacieden kregen ter compensatie wel een pittige oefensessie voor de kiezen.

De massaal toegestroomde Ajax-fans moesten het tijdens de donderdagtraining stellen zonder Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro. De twee middenvelders bleven binnen in de Amsterdam ArenA. De geblesseerde Olaf Lindenbergh verscheen wel op het trainingsveld, zij het om een aangepast programma af te werken met fysiotherapeut Frank van Deursen. Lindenbergh miste de krachtmeting met Brøndby door de dijbeenblessure die hij opliep in het demonstratiepotje tegen FC Omniworld, onderdeel van Ajax´ open dag. De van AZ overgekomen linkspoot lijkt vrijwel hersteld, gezien de stevige training die hij van Van Deursen kreeg opgedragen.

Trainer Danny Blind verscheen pas halverwege de training op het oefencomplex. De Zeeuw besteedde zijn tijd vooral aan een gesprek met Markus Rosenberg en hij keek toe bij de positiespelletjes die de reserves uitvoerden. De training werd geleid door assistenten Gerard van der Lem, Ruud Krol en keeperstrainer Fred Grim. In de onderlinge wedstrijdjes ging het er zo stevig aan toe, dat zich een nieuw blessuregeval aandiende. De Armeense aanwinst Edgar Manucharyan liep een pijnlijke knie op en verliet onder begeleiding van Frank van Deursen het veld.