Menu
Onvervalste slijtageslag voor lachende Ajacieden

Onvervalste slijtageslag voor lachende Ajacieden

Zeven Ajacieden werkten donderdag een pittige, maar vrolijke training af op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Zonder de internationals gaven de Amsterdamse achterblijvers zich onder meer naar hartelust over aan meerdere rondo's. Naast leren knikkers vlogen ook verschillende Ajacieden vervaarlijk door de lucht. De lol was er allemaal niet minder om.

Zo werd er flink wat afgelachen tijdens de ochtendtraining. Lachen om de trucjes van John Heitinga (geslaagde en minder succesvolle technische hoogstandjes), de kopkunsten van Hatem Trabelsi en de grappen van sfeermaker Yannis Anastasiou. Zoals wel vaker deed assistent-trainer Gerard van der Lem een geheel eigen duit in het zakje met de hem zo kenmerkende Amsterdamse humor.

Naast eerder genoemde Ajacieden gaven ook Maarten Stekelenburg, Mauro Rosales, Julien Escudé en Olaf Lindenbergh acte de presence op het trainingsveld. Een andere, opvallend actieve Ajacied was keeperstrainer Fred Grim. De voormalige doelwachter (nu nog zijn kunsten vertonend in Lucky Ajax) liet vooral tijdens zijn deelname aan de rondo’s zien, nog steeds onverminderd veel honger naar de bal te hebben.
De oude meester was met zijn inzet en inzicht ook een rustpunt tussen dartele Ajacieden. ,,Gewoon rustig blijven, dan kan er niks gebeuren’’, luidde zijn nuchtere commentaar na de zoveelste onderschepte bal. Eenmaal terug in het midden van de rondo, en geflankeerd door Stekelenburg, kon Grim zijn kunsten opnieuw tonen. Lang hoefde de keeperstrainer nooit in het midden te staan. Collega-Ajacieden namen in de regel betrekkelijk snel Grims plaats in.

Naast gelachen werd er natuurlijk vooral keihard gewerkt door de Ajacieden. Met een grote of een kleine spelersgroep: de donderdag is en blijft ‘gewoon’ een werkdag. Het meest tot de verbeelding sprak de oefening waarin twee Ajacieden duelleerden, om vervolgens af te werken op het door Stekelenburg verdedigde doel. De oefening mondde niet zelden uit in een ware slijtageslag. De tientallen toeschouwers smulden, hoorbaar, van de acties en afwerkoefeningen. Na winst of verlies stortte meerdere Ajacieden spontaan ter aarde. Een goed bedoeld woord of een aai over de bol van de trainers waren vervolgens de meest voorkomende gebaren.

Een klein voordeeltje hebben de achterblijvers overigens wel. De komende drie dagen staan geen trainingen gepland. De Ajacieden zonder interlandverplichtingen kunnen hun heilzame en o zo belangrijke rust pakken. De donderdagse slijtageslag zal moeiteloos worden verwerkt. En er is dus volop tijd om de verrichtingen van ploeggenoten op de internationale velden scherp in de gaten te houden.