Menu

Onverwacht bezoek op trainingsveld

Even leek het trainingsveld voor de Arena leeg te blijven vrijdag. Maar tegen een uur of elf ging toch het hek open. Zlatan Ibrahimovic en Victor Sikora betraden samen met René Wormhoudt het veld.

De twee Ajacieden trainden vooral het trappen van de bal. In combinatie met sprintjes of ander loopwerk werd voortdurend afgerond op doel. Wormhoudt ging in de goal staan als keeper, maar een echte poging om een bal te stoppen deed hij niet. Sikora moest ook, beurtelings van de linker- en de rechterkant, voorzetten geven op Ibrahimovic.

Halverwege de training van de Ajacieden kwamen nog meer mensen het veld op. Niet in het rood-wit van de Ajacieden of het blauw-groen van de Ajax-staf , maar in het donkerblauw met wit, en gevolgd door een cameraploeg. Het bleken Hernán Crespo en Ivan Cordoba van Internazionale te zijn met begeleiding.

De Zuid-Amerikanen deden wat licht loopwerk en en mochten af en toe, tot vreugde van henzelf, ook even de bal aanraken. Veel gezweet zullen ze niet hebben, want na elke dribbel ontstond er hevig overleg tussen de fysiotherapeut en de hersteltrainer. De voetballers wachtten zo telkens enkele momenten tot ze weer een teken kregen dat ze wat moesten doen.

Ondertussen bleef de verslaggever van Inter Channel maar in zijn microfoon praten. Bijna een uur lang ratelde hij non-stop, ook al gebeurde er nagenoeg niets op het veld. Af en toe haalde hij, tijdens een reclame-pauze, even diep adem, om vervolgens weer door te praten. Op het moment dat de Nerazzurri van het veld stapten, kregen de stembanden van de commentator ook eindelijk rust.

Vanavond om 19.00 uur wordt de eerste wedstrijd van het Sony Amsterdam Tournament gespeeld tussen Galatasaray en Internazionale. Om 21.15 uur maakt Ajax zijn opwachting voor het Amsterdamse publiek. Tegenstander is dan Liverpool.