Menu

Onverwacht verlies Ajax 2

Ajax 2 heeft in Sittard een onverwachte 2-0 nederlaag geleden tegen de reserves van Fortuna Sittard. In de thuiswedstrijd gaf Ajax nog een voetbalshow met een 6-0 overwinning als resultaat. Door de nederlaag geeft Ajax de eerste plaats, die het deelde met FC Utrecht uit handen. Ajax staat tweede met een punt achterstand op Utrecht, maar een wedstrijd meer gespeeld.

De formatie van trainer Jan Olde Riekerink startte met Kanu en Sier in de basis. Op een hobbelig veld van voetbalvereniging Susteren kwam het Ajax-spel niet erg uit de verf. De thuisploeg was vanaf het begin fysiek de baas over de Amsterdammers. Hoewel Ajax meer in balbezit was, kwamen er niet erg veel kansjes. De verdediging van de Limburgers, met daarin een prima spelende ex-Ajacied Marcel Akerboom, stond als een huis.

Quansah, Cruz en Longuet doken enkele malen op voor het Sittardiaanse doel, maar succesvol waren zij geen van allen. Ook Joey Didulica hield zijn doel schoon, waardoor er bij rust een 0-0 stand op het bord stond.

In de tweede helft kwam Fortuna snel tot scoren. Ajax voerde de druk op, had nog meer balbezit maar opnieuw kwamen er te weinig mogelijkheden uit het optistisch overwicht. Fortuna scoorde nogmaals, waardoor er een onverwacht 2-0 nederlaag voor Ajax op het wedstrijdformulier verscheen.

Utrecht profiteerde niet optimaal van de misstap van Ajax 2. Zij speelden thuis 0-0 tegen Feyenoord. PSV kwam naderbij. De Eindhovenaren wonnen nipt met 0-1 bij NAC en staan nu een punt achter Ajax op de derde plaats. Ook PSV heeft, net als Utrecht, een wedstrijd minder gespeeld dan Ajax.

Stand: 1. Utrecht 15-30, 2. Ajax 16-29, 3. PSV 15-28, 4. Sparta 16-26, 5. Feyenoord 15-24, 6. Willem II 16-21, 7. NAC 15-20, 8. FC Twente 16-19, 9. SC Heerenveen 15-18, 10. Vitesse 15-18, 11. Fortuna Sittard 16-14, 12. De Graafschap 16-10.

Opstelling Ajax 2: Didulica; Kanu, Mokoena, Walker, Sier; Obodai (Martha), Cruz, Valencia; Longuet, Quansah (Sneijder), Bobson.