Menu

Onverwachte gast onderbreekt training

De Klassieker komt dichterbij. En dat is op het trainingsveld te merken. Op het trainingsveld werd gisteren al scherp getraind, vandaag verplaatste het gezelschap zich naar de ArenA om het gevoel van het spelen in een stadion te krijgen.

De Ajacieden kregen woensdag een ongelooflijk pittige training voor hun kiezen. Veel loopwerk en een grote partij die was gericht op de omschakeling. Vandaag werd het vele sprinten achterwege gelaten. Belangrijkste gedeelte van de oefensessie was een grote partij van acht tegen acht in het stadion.

De twee Tommen, De Mul en Soetaers, hadden vandaag gezelschap gekregen. Nicolae Mitea had last van zijn rechterbovenbeen en voegde zich daarom bij het duo. Soetaers hield het halverwege voor gezien en liet De Mul met zijn nieuwe lotgenoot achter bij hersteltrainer René Wormhoudt.

Tot er iets raars gebeurde. Halverwege de training kwam er een onverwachte gast letterlijk uit de lucht vallen. Een zwarte kraai plofte ineens in de middencirkel op de grond. Wesley Sneijder en Tomás Galásek stonden aan de grond genageld. Maar de Ajacieden vonden het niet zozeer vermakelijk, maar hinderlijk omdat de partij plotseling onderbroken moest worden. Toen materiaalman Fred de vogel van het gras had verwijderd en het beest buiten had losgelaten, werd de partij meteen hervat alsof er niets was gebeurd.

Vooral ‘geel’ was op dreef. Johnny Heitinga scoorde uit een corner, Zlatan Ibrahimovic was als vanouds sterk aan de bal en Julien Escudé kwam veel mee op. Uiteindelijk waren zij ook de terechte winaar.

Een grote rondo met het hele gezelschap betekende de slotoefening van de training. De keepers hadden een ander spelletje: van grote afstand probeerden zijn de ballen in een keer in de tas bij Wil Coort te schieten. En met een ongelooflijke precisie lukte dat in negen van de tien gevallen. Slechts een enkele keer moest de keeperstrainer zelf een beetje in actie komen. De Klassieker is weer een dag dichterbij.