Menu
Onze jeugd in Ajax 1

Onze jeugd in Ajax 1

Davy Klaassen heeft vrijdag uit handen van Frank de Boer het eerste exemplaar van ‘Onze jeugd in Ajax 1, seizoen 2013-2014’ ontvangen. De huidige nummer tien van Ajax siert de cover en was zichtbaar trots toen hij de uitgave onder ogen kreeg.

,,Dit vertelt wie we zijn", zegt algemeen directeur Michael Kinsbergen. ,,Ajax is nationaal en Europees leidend waar het gaat om de jeugd een kans te geven. Dat is onze unieke positie in het mondiale voetbal.”

Woorden van Frank de Boer ondersteunen de duidelijke cijfers en statistieken uit deze nieuwe uitgave. ,,De Ajax-filosofie en mijn eigen gedachten zijn exact hetzelfde: niet zomaar kopen. Daarom vinden wij dat bij voorkeur talenten uit onze eigen jeugd een kans moeten krijgen. Zoals ik als jeugdspeler jaren geleden ook mijn kans kreeg.”

De cijfers in ‘Onze jeugd in Ajax 1’ zijn afkomstig van het CIES Football Observatory uit Neuchatel, dat samenwerkt met de FIFA.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Davy Klaassen siert de cover. Davy Klaassen siert de cover.
Bij veel internationale topclubs spelen voetballers die door Ajax zijn opgeleid. Bij veel internationale topclubs spelen voetballers die door Ajax zijn opgeleid.
Het hart van de club. Het hart van de club.