Menu
Oog in oog met de Ajacieden

Oog in oog met de Ajacieden

Er waren dinsdag aardig wat fans op de openbare training van Ajax afgekomen. Het was goed te merken dat bijna heel Nederland zomervakantie heeft. Op het hoofdveld van de Toekomst stonden de supporters anderhalf uur lang met hun neus bovenop de training. Soms zelfs bijna letterlijk.

Terwijl veel fans al slim hun positie bij de ingang van de kleedkamer hadden ingenomen, verzorgden de Ajacieden nog een kleine toegift aan het einde van de training. Vlak voordat ze door een haag supporters richting de douche gingen, namen ze beurtelings derde doelman Mickey van der Hart onder de vuur. De 18-jarige keeper kreeg van verschillende Ajacieden een spervuur aan vrije trappen te verwerken. Onder hen ook trainer Frank de Boer.

Uitgerekend de coach van Ajax - en erkend specialist op het gebied van vrije trappen - mikte de bal precies door de openstaande deur in de mensenmassa. Per ongeluk uiteraard. Maar voor de algehele beleving was de afzwaaier een mooi bewijs van dat je er als supporter bij een open training bijna letterlijk met je neus bovenop kan staan. Bij de eerstvolgende poging liet De Boer zien hoe het wel moest. Met een welgemikte trap verdween de bal snoeihard in de kruising. Het inspireerde de overige Ajacieden - onder wie Ricardo van Rhijn - om ook een paar pogingen te wagen. Maar om de 112-voudig international te evenaren, moet je van goeden huize komen, zo bleek maar weer.

Een half uur eerder was De Boer in zijn rol als coach druk in de weer. Verdeeld over twee groepen van tien werden de spelers aan een aantal oefeningen onderworpen. Toen de groep van De Boer al klaar was met de oefening, snelde hij zich naar de andere groep. ‘Kom op oranje! Jullie staan stil’, klonk het fanatiek uit de mond van de Ajax-coach. Ook tijdens de voorbereiding is scherpte vereist. Over vier dagen wacht immers de oefenwedstrijd in de ArenA tegen Celtic alweer.

*Theo Janssen ontbrak op de training. De middenvelder werkte binnen een eigen programma af.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Celtic FC

Assistent-coach Dennis Bergkamp betreedt het trainingsveld door een haag van fans. Assistent-coach Dennis Bergkamp betreedt het trainingsveld door een haag van fans.
De supporters stonden oog in oog met de Ajacieden tijdens het rekken en strekken. De supporters stonden oog in oog met de Ajacieden tijdens het rekken en strekken.
Spectaculaire redding van keeper Mickey van der Hart. Links 'gelegenheidsspits' Jasper Cillessen. Spectaculaire redding van keeper Mickey van der Hart. Links 'gelegenheidsspits' Jasper Cillessen.
Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof doet de oefening voor. Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof doet de oefening voor.
Ricardo van Rhijn volgt de aanwijzingen van Rekelhof op. Ricardo van Rhijn volgt de aanwijzingen van Rekelhof op.
Toby Alderweireld werkt in opperste concentratie een oefening af. Toby Alderweireld werkt in opperste concentratie een oefening af.
Stefano Denswil en Kolbeinn Sigthórsson in actie. Stefano Denswil en Kolbeinn Sigthórsson in actie.
Joël Veltman zoekt naar de juiste opening om de bal kwijt te kunnen. Joël Veltman zoekt naar de juiste opening om de bal kwijt te kunnen.
De deelnemers aan Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer tijdens de training. De deelnemers aan Ajax Camps & Clinics waren aandachtig toeschouwer tijdens de training.
Lasse Schöne in duel met Davy Klaassen. Lasse Schöne in duel met Davy Klaassen.
Lorenzo Ebecilio in duel met keeper Kenneth Vermeer. Lorenzo Ebecilio in duel met keeper Kenneth Vermeer.
Fans grepen tijdens de open training hun kans om de schaal uit de Ajax Experience op de foto te gaan. Fans grepen tijdens de open training hun kans om de schaal uit de Ajax Experience op de foto te gaan.