Menu
Ooievaars in de wolken: 5 sterke punten van ADO

Ooievaars in de wolken: 5 sterke punten van ADO

ADO Den Haag loopt met het hoofd in de wolken. 'De 'Ooievaars' bevinden zich met 35 punten op een zeer degelijke 8e plek. Reden voor Ajax.nl om 5 sterke punten van de Hagenezen onder de loep te nemen.

10-punter van El Khayati
Zoals het een echte ooievaar betaamt is voor Abdenasser El Khayati 'the sky the limit'. De 29-jarige Marokkaan was dit seizoen direct betrokken bij 14 doelpunten (7 goals, 7 assists). De laatste ADO-speler die zulke cijfers kon weerleggen was Mike Havenaar. Hij was in het seizoen 2015/2016 goed voor 16 goals en 3 assists.

El Khayati leverde ADO al 10 punten 'extra' op . De publiekslieveling voorkwam tweemaal met 2 treffers een nederlaag, waarna zelfs de volle buit volgde. Daarnaast maakte hij 2 keer de winnende treffer na een gelijke stand. Zonder El Khayati? Dan had ADO 5 plekken lager kunnen staan...

Haagse hoekschop nieuwe traditie?
Naast het Haags kwartiertje, en het goede spel van El Khayati, begint ook de Haagse hoekschop een gevaarlijke traditie te worden. ADO scoorde al 8 keer uit corners dit Eredivisie-seizoen, samen met PSV het vaakst van alle teams in de Eredivisie.

El Khayati heeft dit seizoen reden tot lachen.
El Khayati heeft dit seizoen reden tot lachen.

Plaaggeest van Ajax
Mocht de hoekschop zondagmiddag niet werken, dan heeft ADO met Edouard Duplan nog een geheim wapen in bezit. In de laatste 10 jaar maakte geen enkele speler meer Eredivisie-doelpunten tegen Ajax dan de Franse aanvaller. De verdediging van Ajax moet in de ArenA voorkomen dat hij zijn 1e treffer van het seizoen maakt.

Goaltjesdief Johnsen 
Collega-aanvaller Bjørn Johnsen kan worden gezien als het eindstation van ADO. De spits is dit seizoen de speler met de meeste goals (10) zonder ook maar 1 assist te leveren. Daarnaast was hij dit seizoen al eerder doeltreffend tegen Ajax. Johnsen kan de 3e ADO-speler worden die scoort in beide duels met Ajax, na Henk Houwaart (1965/1966) en Louis de Puyt (1969/1970).

Ongeslagen reeks
Bovenstaande ‘krachten’ zorgen voor een goed seizoen voor Alfons Groenendijk en co. Met 35 punten na 24 duels presteert ADO beter dan de voorgaande 6 jaren. Daarnaast blijken De Ooievaars al een tijd ongrijpbaar, want de laatste 4 wedstrijden tegen Willem II (2-1), Groningen (0-0), Vitesse (1-0) en Heracles Almelo (1-1) gingen niet verloren. Aan Ajax zondag de taak om te zorgen dat de vogel niet over, maar tegen het net aan vliegt.

Lees ook: Alleen PSG en City productiever dan Ajax

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Pro Shots