Menu
Ooijer en Ebecilio sluiten StreetWise af

Ooijer en Ebecilio sluiten StreetWise af

Het Ajax StreetWise Scholenproject kende deze week alweer haar laatste editie. In de week waarop de Bos en Lommerweg in Amsterdam West werd omgetoverd tot een waar voetbalparadijs, gingen op steenworp afstand de kinderen van de Tijl Uilenspiegelschool aan de slag met het Ajax Lespakket. Het betrof de grootste school tot nu toe, maar liefst 540 kinderen. Het mocht de pret zeker niet drukken.

Zes scholen gingen de Tijl Uilenspiegel de afgelopen maanden voor. Alle keren werd de Ajax-week een doorslaand succes. De spelers van Ajax worden tijdens de speciale week neergezet als rolmodellen en vervolgens brengen aan het einde van de week twee van die rolmodellen een bezoek aan de school. De leerlingen kunnen Ajax dus als het ware van dichtbij aanraken.

Voor de kinderen van de Tijl Uilenspiegelschool was deze week extra genieten, want afgelopen woensdagmiddag werd nagenoeg in hun achtertuin de tweede StreetWise Clinic georganiseerd. Het was dus een en al Ajax wat de klok sloeg in Amsterdam West.

André Ooijer en Lorenzo Ebelicio droegen daar donderdagmiddag graag hun steentje aan bij. Zij kwamen daags voor Goede Vrijdag de diploma’s uitreiken. Dankzij de slimme vragen van de kinderen kwamen we erachter dat Ooijer waarschijnlijk banketbakker was geworden als hij niet had gevoetbald. Net zoals zijn ouders. En dat Ebecilio in het seizoen dat hij in de jeugd bij Hollandia voetbalde, maar liefst 36 keer scoorde. Het leverde hem de stage op waardoor hij uiteindelijk bij Ajax ging voetballen. En zo leren niet alleen de kinderen, maar ook de begeleiders en bezoekers van Ajax.nl, de spelers weer een beetje beter kennen.

De Ajax StreetWise Scholenprojecten zitten erop. In zeven stadsdelen werden de afgelopen maanden zeven basisscholen aangedaan. Ajax sluit zich graag aan bij de woorden van schooldirecteur Piet Wiersma in zijn dankwoord: ,,Dit is echt een grandioos project!”

Tekst: Bram Meurs/SCIANDRI sportmanagement
Foto’s: Marijke Wentholt

Ebecilio betreedt de de Tijl Uilenspiegel. Ebecilio betreedt de de Tijl Uilenspiegel.
Enthousiaste leerlingen! Enthousiaste leerlingen!
Ooijer en Ebecilio beantwoorden vragen uit de zaal. Ooijer en Ebecilio beantwoorden vragen uit de zaal.
Ook het laatste scholenbezoek in Amsterdam was een groot succes! Ook het laatste scholenbezoek in Amsterdam was een groot succes!