Menu
Ooijer: 'Seizoen begint nu pas'

Ooijer: 'Seizoen begint nu pas'

André Ooijer keerde zondag tegen Roda JC terug in de basisopstelling van Ajax. De laatste keer daarvoor dat de 37-jarige Amsterdammer aan de aftrap verscheen was op 29 oktober, saillant genoeg ook tegen zijn voormalige club Roda JC.

Dat het de laatste maanden een beetje stil was rond Ooijer komt vooral door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. ,,Ik raakte na de uitwedstrijd bij FC Utrecht geblesseerd aan mijn hamstring’, blikt de Ajacied terug. ,,Daarna was ik al snel weer fit, maar uitgerekend in de weken dat Toby Alderweireld geblesseerd was, had ik last van mijn kuit. Daardoor lijkt het net alsof ik er vier maanden uit ben geweest.”

Hoewel de verdediging van Ajax in het duel met Roda JC amper onder druk kwam te staan, speelde Ooijer een gedegen wedstrijd. Dat de landskampioen tegen de Limburgers in de tweede helft een 0-1 achterstand omboog in een 4-1-zege, is volgens de verdediger belangrijk geweest voor het besef van de ploeg dat er in deze competitie nog van alles mogelijk is. ,,We hebben toen in elk geval uitgestraald dat we opnieuw kampioen willen worden”, stelt de routinier. ,,Ik weet ook uit eigen ervaring dat één titel naar meer smaakt.”

Ooijer ziet in de titelrace met name een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Jan Vertonghen. Ooijer ziet in de titelrace met name een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Jan Vertonghen.

Met nog tien wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van Ajax op koploper AZ drie punten. FC Twente, dat tweede staat, heeft een punt minder maar ook een duel minder gespeeld dan de Alkmaarders. ,,Als je het een beetje kort door de bocht bekijkt gaat het seizoen nu pas beginnen”, verklaart Ooijer. ,,De prijzen worden aan het einde verdeeld zoals we vorig jaar hebben kunnen zien. Ons voordeel daarbij is dat we het dus al hebben meegemaakt. Het is ook heel simpel. We moeten gewoon alles winnen. Zodra we verliezen of gelijkspelen moeten we nog niet opgeven, maar ziet het er toch anders uit.”

Ooijer ziet in de titelrace met name een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Jan Vertonghen. ,,Jan is natuurlijk een heel belangrijke speler in ons elftal. Niet alleen als aanvoerder maar ook als persoon. Hij heeft echt zoveel kwaliteit. Je zag ook weer in de tweede helft tegen Roda JC dat hij het verschil kan maken. Het is alleen jammer dat Miralem Sulejmani nu weer wegvalt vanwege een blessure. Aan de andere kant zijn er ook weer een paar spelers die op het punt staan terug te keren. Ik zie het daarom positief in.”

Te beginnen met de wedstrijd van zondag als RKC Waalwijk op bezoek komt. ,,Dat is een goede ploeg die we niet mogen onderschatten. Ze spelen heel georganiseerd en dat komt duidelijk door trainer Ruud Brood. Ik vind dat heel mooi om te zien”, aldus de 55-voudig international.

Tevens is het duel met de Waalwijkers voor Ooijer een weerzien met oude bekenden als Geoffrey Castillion en Jeroen Zoet. Laatstgenoemde maakte de ervaren rot nog mee bij PSV. ,,’Zoetje’ is niet alleen een goede keeper, maar ook een goeie gozer. Het is hartstikke leuk om hem weer te zien.”

Ajax - RKC Waalwijk begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - RKC Waalwijk