Menu
Ooijer weer fit, Bulykin nog niet

Ooijer weer fit, Bulykin nog niet

André Ooijer is weer helemaal fit. De 37-jarige verdediger trainde dinsdag voor de derde keer op rij met de groep mee. Ooijer stond enkele weken aan de kant met een kuitblessure. Bij de return tegen Manchester United maakt hij zijn rentree in de wedstrijdselectie. Dmitry Bulykin (kuit) is er nog niet bij. Ook Theo Janssen (lies) ontbreekt op Old Trafford.

De wedstrijd tegen Manchester United komt nog te vroeg voor Bulykin. De Rus werd afgelopen
zondag tegen NEC uit voorzorg naar de kant gehaald omdat hij met een verkramping in zijn kuit kampte. Dinsdag werkte de spits een individueel programma met de fysiotherapeut af. Ook Derk Boerrigter werkte op een naastgelegen veld aan zijn herstel. Datzelfde gold voor Nicolai Boilesen. De Deen heeft opnieuw last van zijn hamstring en staat naar verwachting drie weken buitenspel. Theo Janssen trainde wel volledig met de groep mee, maar de middenvelder moet zijn rentree nog even uitstellen.

Ajax moet donderdag een 2-0 achterstand op Old Trafford goedmaken. Aangezien dat een haast onmogelijke opgave is, wil Frank de Boer het duel in de UEFA Europa League in ieder geval gebruiken om het team ervaring op te laten doen. Dat geldt onder anderen ook voor Davy Klaassen. De middenvelder vierde dinsdag zijn 19e verjaardag en kreeg even later te horen dat hij bij de wedstrijdselectie zit.

Het duel in de zestiende finales van de Europa League tussen Manchester United en Ajax begint donderdag om 21:05 uur op Old Trafford.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Dmitry Bulykin in gesprek met Frank de Boer. Man United-uit komt te vroeg voor de Rus. Dmitry Bulykin in gesprek met Frank de Boer. Man United-uit komt te vroeg voor de Rus.
Davy Klaassen viert deze dinsdag zijn 19e verjaardag. Davy Klaassen viert deze dinsdag zijn 19e verjaardag.
Ajax trainde dinsdag voor het laatst in Amsterdam. Woensdag reist de ploeg naar Engeland. Ajax trainde dinsdag voor het laatst in Amsterdam. Woensdag reist de ploeg naar Engeland.
Vrijwilliger Fred vervoerde de pionnen op creatieve wijze naar de materiaalruimte. Vrijwilliger Fred vervoerde de pionnen op creatieve wijze naar de materiaalruimte.