Menu

Ook A1 laat twee gezichten zien

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. De junioren speelden een zeer matige eerste helft, maar overklasten de Friezen in het tweede bedrijf.

De kenners waren het unaniem eens. Zo slecht als Ajax A1 in de eerste helft tegen SC Heerenveen speelde, had niemand eerder gezien. Niemand onderscheidde zich in positieve zin in die eerste 45 minuten. Heerenveen kwam daardoor volkomen verdiend op een 1-0 voorsprong toen een meegekomen verdediger scoorde na een goed genomen hoekschop. De thuisploeg kreeg daarna kansen op meer, maar die werden niet verzilverd. Daardoor bleef Ajax nog prima in de race. Bij de een 1-0 ruststand in Heerenveens voordeel sprak een boze trainer Sonny Silooy zijn mannen in de kleedkamer vermanend toe.
Die aanpak miste zijn uitwerking niet. Ajax, na rust spelend zonder Murat Yildirim die morgen bij de selectie van Danny Blind, kwam als herboren het veld op en zette Heerenveen vanaf het begin vast op eigen helft. Na tien minuten werd het overwicht beloond. Gregory van der Wiel passte diep op Rydell Poepon, die met een fraaie lob de keeper verschalkte, 1-1.
De Amsterdammers kregen genoeg kansen om te zorgen dat er drie punten meegenomen zouden worden uit Friesland, maar slaagden er niet in die te benutten. Na een uur spelen maakte Johan Plat zijn rentree op het veld. Voor de van een blessure herstelde Volendammer een mooi moment na een afwezigheid van een half jaar. Ook hij kreeg nog de kans de matchwinnaar te worden, maar het lukte niet. Na het gelijkspel heeft Ajax drie punten voorsprong op nummer 2 Feyenoord.

Opstelling Ajax A1:
Marco van Duin; Ivo de Heus (46. Sergio Zijler), Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Murat Yildirim (46. Mitchel Burgzorg), Tayeb Chakib, Jan Vertonghen; Javier Martina, Rydell Poepon (60.Marvin Hasselbaink), John Goossens (60. Johan Plat)

Stand:
Ajax 17-38
Feyenoord 17-35
sc Heerenveen 18-34
Sparta R'dam 17-29
FC Groningen 18-25
ADO Den Haag 17-24
PSV 15-22
Twente/Herac. 16-22
AZ 18-21
FC Volendam 18-19
Excelsior 18-18
FC Utrecht 17-16
Vitesse/AGOVV 16-15
RKC Waalwijk 18-15