Menu
Ook afscheid Alderweireld bij Klassieker

Ook afscheid Alderweireld bij Klassieker

Ajax neemt zondag officieel afscheid van Toby Alderweireld. De 25-jarige verdediger worden tijdens de rust van Ajax - Feyenoord op het veld bedankt voor zijn jaren bij Ajax. Eerder werd al bekend dat ook Daley Blind tijdens de rust van de Klassieker wordt uitgezwaaid.

Alderweireld doorliep de Ajax-jeugdopleiding en speelde vervolgens tussen 2008 en 2013 in totaal 186 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij vijftien keer scoorde. Daarna vertrok de verdediger richting Atlético Madrid. Dit seizoen is Alderweireld door de Spaanse kampioen uitgeleend aan Southampton.

Met Ajax won Alderweireld eenmaal de KNVB Beker (2010), driemaal de landstitel (2011, 2012 en 2013) en eenmaal de Johan Cruijff Schaal (2013).

Ajax en Alderweireld zochten al geruime tijd naar een geschikte datum voor zijn afscheid. Vanwege de drukke voetbalkalender was er tot dusver nog geen goed moment gevonden. Een gezamenlijk afscheid met Daley Blind tijdens de rust voor de Klassieker zorgt in ieder geval voor een fraai decor.

Ajax - Feyenoord begint zondag om 12:30 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees