Menu
Ook Ajax A1 legt beslag op Supercup

Ook Ajax A1 legt beslag op Supercup

Nog voor het seizoen goed en wel begonnen is, heeft Ajax A1 zijn eerste prijs al binnen. Net als de selectie van hoofdtrainer Danny Blind vrijdag al deed, legde ook de juniorenploeg onder leiding van trainer Sonny Silooy beslag op de Supercup. De kampioensformatie uit Amsterdam versloeg zondagmiddag aartsrivaal en bekerhouder Feyenoord A1 met 3-2.

Doordat de schoolvakanties in Rotterdam en Amsterdam niet parallel lopen, verschenen zondagmiddag twee elftallen aan de aftrap die zich elk in een ander gedeelte van de voorbereiding bevinden. Feyenoord trainde in aanloop naar de strijd om de supercup al drie weken, terwijl Silooy pas een week met zijn spelers aan de slag was geweest. ,,Dat is niet anders'', aldus de coach van Ajax. ,,Het wordt sowieso een heel korte voorbereiding dit seizoen. Over twee weken beginnen we al aan de competitie, uit bij Twente/Heracles."

In een nauwelijks gevulde Amsterdam ArenA speelde Ajax een behoorlijke eerste helft, waarin de ploeg eerst op achterstand kwam. Het Rotterdamse doelpunt werd gemaakt door Mitchell Schet. Met behulp van goals van Johan Plat en Jan Vertonghen boog de landskampioen de achterstand om in een voorsprong (2-1). Diego Biseswar bracht Feyenoord weer op gelijke hoogte, waarna Plat Ajax met zijn tweede treffer van de middag aan de supercup hielp. ,,Het was eigenlijk niet leuk om in het stadion te spelen als het zo leeg is", aldus Silooy. ,,Ik ben tevreden over de eerste helft en over het eerste stukje van de tweede helft. De laatste fase was vooral rommelig. Maar goed, we houden er een prijs aan over. Dat is toch het belangrijkste."

Opstelling Ajax: Van Duin, Burgzorg, De Heus, Slijngard, Sterk, Anita (Sarpon), Wiehrauch (Reuser), Vertonghen, Plat, Yildirim (Poepon), Martina.