Menu
Ook Ajax AEGON Clinic Norwich succes

Ook Ajax AEGON Clinic Norwich succes

Vijf Ajacieden en twee trainers trakteerden 38 jongens en meisjes maandag bij het Dunston Hall Hotel op een exclusieve Ajax AEGON Clinic. Onder de geluksvogels was ook de 11-jarige Sam Wilson. De jonge middenvelder uit St. Neots kreeg een masterclass van Aras Özbiliz.

Vrijdag werd de eerste Ajax AEGON Clinic georganiseerd in Southampton. In de zuidelijke havenstad doceerden Mickey van der Hart, Joël Veltman en Stefano Denswil hun voetballessen. Hierbij waren ook Spijkerman en L’Ami present. Ook in Norwich werden tientallen jongetjes en meisjes getrakteerd op een leuke voetbalmiddag. De trainers plus Van der Hart traden ook aan bij Dunston Hall in Norwich. De derde doelman in de A-selectie werd ditmaal bijgestaan door zijn selectiegenoten Mitchell Dijks, Ricardo van Rhijn, Derk Boerrigter en Özbiliz.

Sam Wilson (links) wil 'vooral beter worden als voetballer'. Sam Wilson (links) wil 'vooral beter worden als voetballer'.

,,Ik wil vanmiddag vooral beter worden’’, vertelt de 11-jarige Wilson, vlak voordat de Ajacieden het trainingsveld betreden. ,,Ik ken de spelers van Ajax niet zo goed. Maar heb wel wat van de club op You Tube gezien.’’ Wilson speelt in de U-12 van St. Neots FC. Waar Nederlandse jongetjes ervan dromen Theo Janssen, Siem de Jong of Kolbeinn Sigthórsson te zijn, daar is de favoriet van de Engelsman Ashley Young. De tiener heeft een logische verklaring voor zijn voorliefde voor de international van Manchester United. ,,Hij is Engelsman en speelt op dezelfde positie als waarop ik ook speel. He’s a good player. Ik heb thuis veel posters van hem hangen.’’

Özbiliz is ondertussen aan zijn deel van de clinic begonnen. Na een kort rondje voorstellen dribbelen de kids zich warm. ,,Ik heb vroeger zelf nooit meegedaan aan een clinic’’, vertelt ‘leermeester-voor-een-middag’ Özbiliz desgevraagd. ,,Leuk om dit te geven. Moeilijk is het niet; je geeft de kinderen een bal en het gaat allemaal bijna vanzelf.’’

Als de clinic in volle gang is en een vijftal pylonen moet worden geraakt tijdens een schietspel blikt de kleine Wilson alvast vooruit op Norwich City – Ajax. Het voetballertje is benieuwd of Özbiliz iets kan en mag laten zien tegen de Canaries. ,,Ik weet nog niet of ik dinsdag in het stadion kan zijn. Hoop het wel.’’ Met een big smile: ,,Norwich gaat in elk geval zeker niet van Ajax winnen. Het wordt 1-3.’’

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ricardo van Rhijn geeft tips aan een deelnemer aan de Ajax AEGON Clinic in Norwich. Ricardo van Rhijn geeft tips aan een deelnemer aan de Ajax AEGON Clinic in Norwich.
Namens de staf was Carlo l'Ami met Hennie Spijkerman present. Namens de staf was Carlo l'Ami met Hennie Spijkerman present.
Mitchell Dijks en Mickey van der Hart speuren naar mogelijk voetbaltalent. Mitchell Dijks en Mickey van der Hart speuren naar mogelijk voetbaltalent.
Derk Boerrigter geeft het startsein voor een nieuwe voetbaloefening. Derk Boerrigter geeft het startsein voor een nieuwe voetbaloefening.
Ajacieden en deelnemers aan de clinic op de (groeps)foto bij Dunston Hall Hotel. Ajacieden en deelnemers aan de clinic op de (groeps)foto bij Dunston Hall Hotel.