Menu
Ook Ajax C2 beste van het seizoen

Ook Ajax C2 beste van het seizoen

In navolging van Ajax D2 en Ajax F1 werd ook Ajax C2 zaterdag kampioen. Net als de D2 behaalde de C2 de titel door een zege op Volendam. Aanvankelijk kwam Ajax op achterstand, maar na een ruststand van 2-1 won de ploeg van Frank Peereboom met 4-1.

En zo kon Volendammer en technisch manager van Ajax' bovenbouw Wim Jonk voor de tweede keer deze zaterdag de Ajacieden feliciteren en toespreken na een zege op de club uit zijn eigen dorp, Volendam. De C2 kwam aanvankelijk op een 1-0-achterstand, maar die werd nog voor rust weggewerkt. ,,Er was vooraf een gezonde spanning en dat zag je terug in het veld", analyseerde trainer Frank Peereboom. ,,Ze zijn al even met het kampioenschap bezig en wilden heel graag. In hun enthousiasme wilden ze alles zelf doen en leek het wel een beetje pupillenvoetbal. Misschien was het daarom wel goed dat we op 0-1 kwamen, want toen konden ze weer denken aan de afspraken. Ze pakten het weer goed op." Daardoor ging Ajax C2 met een 2-1-voorsprong de rust in.

Noa Benninga haalt hard uit en zet Ajax op 1-1. Noa Benninga haalt hard uit en zet Ajax op 1-1.

In de tweede helft liepen de Ajacieden uit naar een 4-1-overwinning tegen tien man - na een rode kaart voor Jari Vlak - van Volendam. ,,We bleven daarna lekker in de organisatie spelen", had Peereboom gezien. ,,Aan de zijkanten lag veel ruimte en daar hebben ze redelijk gebruik van gemaakt."

Peereboom is tevreden over het seizoensverloop van zijn ploeg. ,,De eerste helft hebben we in de noordelijke helft van Nederland gespeeld en werden we eerste met maar een nederlaag. Na de winterstop hebben we alleen tegen Feyenoord gelijk gespeeld en van AZ verloren, maar wel heel goed gespeeld. Verzorgd en onderscheidend. Het individu stond het hele jaar centraal en we hebben elke week gerouleerd. Stond een speler een wedstrijd niet in de basis, dan stond hij dat de week erna wel. Bovendien hebben sommigen extra prikkels gehad. Bijvoorbeeld door bij de C1 te trainen of te spelen. Anderen kregen hun prikkels bij de KNVB. Daardoor werd het individu sterker en zo ook het team. Wij zijn de terechte kampioen. Ik ben dan ook zeer tevreden. Het was mijn eerste jaar hier, het was een hectisch jaar. Maar daar heb ik mij nooit aan gestoord. We hadden één ding voor ogen: de kinderen beter maken en het enige tastbare daarvan is een kampioenschap."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Opperste concentratie bij deze jonge Ajacied. Opperste concentratie bij deze jonge Ajacied.
Volendam moet met tien man verder na rood voor Jari Vlak. Volendam moet met tien man verder na rood voor Jari Vlak.
Kenneth Aninkora schiet de 3-1 binnen. De titel is bijna binnen. Kenneth Aninkora schiet de 3-1 binnen. De titel is bijna binnen.
De spelers willen trainer Frank Peereboom jonassen. De spelers willen trainer Frank Peereboom jonassen.
De toren vreugde: C2 is kampioen! De toren vreugde: C2 is kampioen!