Menu
Ook Ajax E2 kampioen

Ook Ajax E2 kampioen

Ajax E2 vierde zaterdagochtend het feest dat hoort bij het behaalde kampioenschap. De pupillen van trainer Joost van Dam eindigden gelijk bovenaan met Zeeburgia E1 met 19 punten uit 13 duels.

Speciaal voor de kampioenen van de E2 voegde de wedstrijdleiding een erewedstrijd in tegen Purmersteijn aangezien stadsgenoot Zeeburgia er niet in was geslaagd om een datum te vinden voor het echte beslissingsduel. ,,Daarom was het wel leuk dat we tegen Purmesteijn toch nog een wedstrijdje konden spelen", reageerde trainer Joost van Dam van de E2. ,,De KNVB gaf aan dat nu zowel Zeeburgia als Ajax kampioen zijn."

Dus waren er bloemen voor de Amsterdamse talentjes, die kampioenwaardig de oefenwedstrijd speelden en de gasten met liefst 7-1 klopten. ,,Halverwege het seizoen verloren we nog van Purmersteijn", gaf Van Dam aan. ,,Het team heeft de laatste fase van het seizoen echt progressie gemaakt. Dat we het seizoen zo konden afsluiten met bloemen, een patatje en een drankje was mooi."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Stijlvolle actie tijdens het oefenduel tegen Purmersteijn. Stijlvolle actie tijdens het oefenduel tegen Purmersteijn.
Met een fraai schot wordt het doel van Purmersteijn onder vuur genomen. Met een fraai schot wordt het doel van Purmersteijn onder vuur genomen.
Blijdschap bij de kampioen! Blijdschap bij de kampioen!
De kampioenen en de gasten gebroederlijk bijeen voor een foto. De kampioenen en de gasten gebroederlijk bijeen voor een foto.