Menu

Ook Ajax-amateurs gewild na training

Voor Ajax was de training van vrijdag de laatste voor een wedstrijd. Zaterdag speelt een gemengd team van Ajax tegen een amateurelftal, samengesteld door de Amsterdamse zender AT5. Het grootste deel van het elftal zal bestaan uit voetballers van Ajax Zaterdag, dat zich op Hemelvaartsdag plaatste voor het grote Amstel-Cuptoernooi.

Het is uniek dat Ajax in het seizoen 2004-2005 met drie teams is vertegenwoordigd in het nationale bekertoernooi. Ajax 1, Jong Ajax en dus ook Ajax Zaterdag. De laatste twee elftallen zullen in een poulesysteem de eerste ronde spelen.

Zes jongens van het elftal konden vandaag al wennen aan het grote werk. Giorgio Tsie, Aytekin Demirtas, Danny Moinat, Mark Geestman en Jamal Ahadouch trainden vrijdagmorgen op het veld bij de ArenA. Voor hun stond er een uitlooptraining op het programma na de districtsbekerfinaledag, waarin ze vier wedstrijden van twee keer twintig minuten speelden.

Samen met Jamal Ait-Mama, speler van Ajax A1 en Onigor Nicorec, stagiair uit Roemenië liepen ze warm met de jongens van Ajax 1 die nog wél in Amsterdam zijn: Nigel de Jong, Sander Boschker, Victor Sikora, Yannis Anastasiou, Tom de Mul en Yakubu. Na de rekoefeningen gingen hun wegen uiteen en werd de gemengde groep op het rechterveld bezig gehouden.

Links gingen de spelers van Ajax 1 aan de slag met afronden op het doel. Dat leverde voor de supporters, die hun vrije dag deels rond de ArenA doorbrachten, fraaie plaatjes op. Schitterende goals van Anastasiou leverden de Griek open doekjes op.

Na de training stortten de spelers van de zaterdagafdeling zich onwennig maar met enthousiasme in het gedrang van de fans. Die wilden ook van hun de handtekeningen. Met een glimlach van oor tot oor voldeden de amateurs maar al te graag aan de verzoeken. ,,Jij bent toch De Ridder?", kreeg Danny Moinat naar het hoofd geslingerd. ,,Was het maar waar!", verzuchtte de eerstejaars Ajacied afkomstig van DWS, die zulke aandacht nog niet eerder had meegemaakt. ,,Op het toernooi van Hilversum was het ook een beetje, maar niet zoals nu."

Zaterdag om 15.00 uur zal de wedstrijd Ajax - AT 5 United op de Toekomst worden gespeeld.