Menu
Ook ArenaPark mooi decor huldiging

Ook ArenaPark mooi decor huldiging

Een nieuw aspect dit jaar aan de huldiging van Ajax. Niet het stadscentrum van Amsterdam, maar het ArenaPark fungeerde als decor voor de huldiging na het behalen van landstitel nummer 31. Symbolischer kon het eigenlijk niet, want vanaf het podium keek je zo naar de ArenA.

Daar zagen tussen de veertig- en vijftigduizend mensen het hele seizoen Ajax zijn thuiswedstrijden spelen. En nu, op steenworp afstand van het stadion waarin de successen werden geboekt, waren er zelfs nóg meer mensen gekomen om 'hun' Ajacieden te huldigen in het ArenaPark. ,,Ik was hier vanmiddag al even", vertelt voorzitter Daniël Dekker van de Supporters Vereniging Ajax. ,,En het is eigenlijk wel een mooie locatie. Het is een plek waar veel Ajacieden komen, dus het is zeker geen onlogische plek. Tsja, het balkon mis je dan wel, maar de tijden zijn veranderd. Ajax is groter geworden als club."

Ook zijn eigen SVA groeit gestaag door. ,,Zo'n kampioenschap doet veel. Het is goed voor het ledenaantal. We hebben nu 92.000 leden. Als we de honderdduizend halen zal dat voelen als een extra ster, een magisch getal. Maar het is geen doel op zich."

Meer dan vijftig duizend fans woonden de huldiging bij. Meer dan vijftig duizend fans woonden de huldiging bij.

Voor de Ajacieden zelf was het prolongeren van de titel wel een doel op zich. En nu dat is gehaald, zijn vele mensen trots op de spelers. Zoals ook burgemeester Van der Laan. ,,Ik ben al heel lang Ajax-supporter, ik had anders voor het podium gestaan." Nu stond de burgervader er bovenop. ,,Maar het zal echt belachelijk zijn als dit ook een beetje als mijn titel voelde. Wel ben ik heel trots op de Ajacieden. Ze hebben dit seizoen ook mooi gespeeld", sprak Van der Laan voordat hij de supporters probeerde toe te spreken. Dat ging gepaard met een massaal fluitconcert, omdat de fans hem toch de locatie buiten het centrum verweet. ,,Je moet wel zorgen voor een mooie feestlocatie en dat is dit ook."

Rond kwart voor zeven viel er, na optredens van onder andere JAH6, Mick Harren en Lenny Keylard, voor het eerst te juichen voor kampioenen. Nog niet Ajax 1 maar wel Ajax Zaterdag 2, Ajax F1, Ajax D2, Ajax C2, Ajax C1 en Ajax B1. Die mannen genoten ook volop, net zoals hun grote voorbeelden een kleine driekwarter later.

Die spelers van de A-selectie stonden achter het podium al klaar. Onder hen Derk Boerrigter, vorig jaar nog kampioen in Waalwijk, nu in Amsterdam. ,,Dit is wel iets anders dan toen in Waalwijk. Daar waren tienduizend mensen ofzo. Dit is wel waar je van droomt als je naar Ajax komt. Maar je durft niet te dromen dat je eerst kampioen in de Jupiler League wordt en een jaar later in de Eredivisie", grijnst de linksbuiten een paar tellen voordat hij met eigen ogen zou aanschouwen hoeveel mensen Ajax een warm hart toedragen.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Boer dankbaar op podium

Kijkje achter de schermen bij huldiging

Gisteravond in de ArenA, nu op het podium bij de huldiging: Dré Hazes. Gisteravond in de ArenA, nu op het podium bij de huldiging: Dré Hazes.
De Zaterdag 2 en de jeugdelftallen die kampioen werden, kregen ook een huldiging. De Zaterdag 2 en de jeugdelftallen die kampioen werden, kregen ook een huldiging.

Ajax B1 toont trots hun eigen kampioenschaal. Ajax B1 toont trots hun eigen kampioenschaal.
Groot en klein waren tesamen gekomen op het ArenaPark. Groot en klein waren tesamen gekomen op het ArenaPark.
Vanaf het podium zag het er zo uit! Vanaf het podium zag het er zo uit!
Burgemeester Eberhard van der Laan is trots op Ajax. Burgemeester Eberhard van der Laan is trots op Ajax.